Görög káposztasaláta pár hozzávalóból: ecet savanyítja
A görög káposztasaláta friss, vékony csíkokra vágott káposztából készül, és szuper köret grillételek, gyros vagy kebab mellé.
A különféle káposztasaláták közül talán az amerikai coleslaw a legismertebb, amely hagyományosan majonézzel, joghurttal vagy tejszínnel és mustárral készül. Ha valami könnyedebbre vágysz, hagyd ki a majonézt és a tejtermékeket, és készítsd el ezt a görög változatot.
A lahanosalata az egyik legegyszerűbben készülő káposztasaláta, azonban kevés hozzávalóval is mennyeien ízes körethez juthatsz, amit aztán gyroshoz, kebabhoz, sültekhez vagy bármilyen grillételhez fogyaszthatsz.
Görög káposztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 fej közepes fehér káposzta vékony csíkokra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma vékonyan felszeletelve
- 100 ml fehérborecet (lehetőleg zöldfűszeres)
- 100 ml olívaolaj
- 250 ml víz
- 40 g cukor
- 2 tk só
- 0.5 tk bors
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjünk össze minden hozzávalót, és a káposztát kézzel alaposan nyomkodjuk át.
Az edényt takarjuk le fóliával, és legalább 24 órára tegyük hűtőbe, hogy a káposzta alaposan átvegye az ízeket.
Ez is érdekelhet
-
2024-04-10 10:32:02
-
2024-03-30 07:50:02
-
2023-07-23 08:36:01
Címkék:
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!