Görög káposztasaláta pár hozzávalóból: ecet savanyítja

Gorog-kaposztasalata-lahanosalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A görög káposztasaláta friss, vékony csíkokra vágott káposztából készül, és szuper köret grillételek, gyros vagy kebab mellé.

A különféle káposztasaláták közül talán az amerikai coleslaw a legismertebb, amely hagyományosan majonézzel, joghurttal vagy tejszínnel és mustárral készül. Ha valami könnyedebbre vágysz, hagyd ki a majonézt és a tejtermékeket, és készítsd el ezt a görög változatot.

A lahanosalata az egyik legegyszerűbben készülő káposztasaláta, azonban kevés hozzávalóval is mennyeien ízes körethez juthatsz, amit aztán gyroshoz, kebabhoz, sültekhez vagy bármilyen grillételhez fogyaszthatsz.

Görög káposztasaláta

Gorog-kaposztasalata-lahanosalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 fej közepes fehér káposzta vékony csíkokra vágva
  • 1 kisebb vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 100 ml fehérborecet (lehetőleg zöldfűszeres)
  • 100 ml olívaolaj
  • 250 ml víz
  • 40 g cukor
  • 2 tk
  • 0.5 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjünk össze minden hozzávalót, és a káposztát kézzel alaposan nyomkodjuk át.

Az edényt takarjuk le fóliával, és legalább 24 órára tegyük hűtőbe, hogy a káposzta alaposan átvegye az ízeket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük