Kurkumás aranytej: nincsen párja a téli immunerősítésben
Ez a kurkumás aranytej latte tele van immunerősítő antioxidánsokkal, tápanyagokkal, vitaminokkal és egészséges zsírokkal. Krémes, kényeztető, mégis 100 százalékban egészséges!
A kurkuma egy igazi természetes csodaszer, amelyet Indiában és a délkelet-ázsiai régiókban már régóta használnak fűszerként és a népi gyógyászatban egyaránt. Szuper egészségügyi hatásairól itt olvashatsz részletesebben, és ha másik vele készülő forró italt is megkóstolnál, akkor ezt a krémes aranytej lattét mindenképp próbáld ki.
Ezt a tonikot, amilyen jó hatásokkal rendelkezik, annyira egyszerű elkészíteni. A recepthez szükséges kurkumát és gyömbért a legjobb, ha frissen főzöd az italba, azonban ezek hiányában az őrölt változat is megfelel. Az elkészült tonik forrón a legjobb, de az sem baj, ha marad belőle: lehűtés után is ugyanolyan hatásos.
Egy kisebb edényben keverjük össze a hozzávalókat a juharszirup és a citromlé kivételével, és forraljuk fel. Közepes hőfokon főzzük 15 percig, majd szűrjük poharakba.
Keverjük hozzá a választott édesítőt és a citromlevet, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images