![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sűrű lasagne leves - Hihetetlenül hangzik, de elképesztően finom
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A lasagne nem csak főétel lehet - kicsit több lével, belefőtt tésztával, ricottás-sajtos feltéttel az egyik legszuperebb leves a világon
Jóval kevesebb idő elkészíteni, mint egy lasagnét, ízeiben mégis visszaadja sokak kedvencét.
A leves alapja egy bolognai ragu paradicsomlével és alaplével hígítva. Lényegében egy fűszeres, húsos paradicsomlevest kell készíteni, amibe darabokra tört lasagne-tészta kerül, a besamelmártást pedig egy ricottás-sajtos feltét helyettesíti.
Az egyetlen dolog, ami szokatlan lehet a levesben, az a darált hús. Ha számotokra zavaró, hogy mindenhol hús van a lében, akkor érdemes lehet gombócokat formálni belőle és úgy belefőzni a levesbe, de az is jó megoldás, ha durvábbra darált húst vesztek, és a lepirításnál nem szeditek szét apró darabokra. Vegetáriánusok pedig teljesen el is hagyhatják belőle.
Ha a levest rögtön tálaljátok és nagy valószínűséggel el is fog fogyni, akkor a tésztát közvetlenül belefőzhetitek, viszont ebben az esetben adjatok plusz egy bögre - 2,5 dl - vizet a léhez, ennyit be fog szívni a tészta. Ha több napra főzitek a levest, akkor érdemes a tésztát külön kifőzni és csak tálaláskor beletenni, hogy ne szívja be a levet másnapra.
Lasagne leves
![lasagnelevesrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291008/29100859_251b4007e18035d7a8df2fdfa9aa581e_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm darált hús (pulyka, sertés, marha)
- 1 darab vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 4.5 bögre alaplé
- 1 doboz kockázott paradicsom (400 g)
- 1 doboz passzírozott paradicsom (400 g)
- 2.5 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 2 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál rozmaring
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- ízlés szerint só, bors
- 8 darab lasagne-tészta
- 150 gramm mozzarella
- 60 gramm parmezán
- 225 gramm ricotta
Elkészítés:
Vágjuk össze a vöröshagymát apró darabokra, a fokhagymákat törjük össze. Olajon kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát, mikor már üveges, adjuk hozzá a fokhagymát is.
Mehet rá a darált hús, sózzuk, borsozzuk, süssük, amíg a hús ki nem fehéredik.
Adjuk hozzá a húshoz az alaplevet, a háromféle paradicsomot és a fűszereket. Forrás után sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Alacsony lángon legalább 20 percig főzzük.
A lasagne-tésztát törjük kisebb darabokra, főzzük ki külön vagy főzzük bele a levesbe.
Egy kis tálban keverjük össze a reszelt mozzarellát, parmezánt és a ricottát.
Ha elkészült a leves, tegyük bele a tésztát, szórjuk meg a tetejét a ricottás sajttal, melegen tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors
Olvasd el ezt is!