Sűrű lasagne leves - Hihetetlenül hangzik, de elképesztően finom

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lasagne nem csak főétel lehet - kicsit több lével, belefőtt tésztával, ricottás-sajtos feltéttel az egyik legszuperebb leves a világon

Jóval kevesebb idő elkészíteni, mint egy lasagnét, ízeiben mégis visszaadja sokak kedvencét. 

A leves alapja egy bolognai ragu paradicsomlével és alaplével hígítva. Lényegében egy fűszeres, húsos paradicsomlevest kell készíteni, amibe darabokra tört lasagne-tészta kerül, a besamelmártást pedig egy ricottás-sajtos feltét helyettesíti. 

Az egyetlen dolog, ami szokatlan lehet a levesben, az a darált hús. Ha számotokra zavaró, hogy mindenhol hús van a lében, akkor érdemes lehet gombócokat formálni belőle és úgy belefőzni a levesbe, de az is jó megoldás, ha durvábbra darált húst vesztek, és a lepirításnál nem szeditek szét apró darabokra. Vegetáriánusok pedig teljesen el is hagyhatják belőle. 

Ha a levest rögtön tálaljátok és nagy valószínűséggel el is fog fogyni, akkor a tésztát közvetlenül belefőzhetitek, viszont ebben az esetben adjatok plusz egy bögre - 2,5 dl - vizet a léhez, ennyit be fog szívni a tészta. Ha több napra főzitek a levest, akkor érdemes a tésztát külön kifőzni és csak tálaláskor beletenni, hogy ne szívja be a levet másnapra.

Lasagne leves

lasagnelevesrecept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 500 gramm darált hús (pulyka, sertés, marha)
  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4.5 bögre alaplé
  • 1 doboz kockázott paradicsom (400 g)
  • 1 doboz passzírozott paradicsom (400 g)
  • 2.5 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál rozmaring
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors
  • 8 darab lasagne-tészta
  • 150 gramm mozzarella
  • 60 gramm parmezán
  • 225 gramm ricotta
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk össze a vöröshagymát apró darabokra, a fokhagymákat törjük össze. Olajon kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát, mikor már üveges, adjuk hozzá a fokhagymát is.

Mehet rá a darált hús, sózzuk, borsozzuk, süssük, amíg a hús ki nem fehéredik.

Adjuk hozzá a húshoz az alaplevet, a háromféle paradicsomot és a fűszereket. Forrás után sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Alacsony lángon legalább 20 percig főzzük.

A lasagne-tésztát törjük kisebb darabokra, főzzük ki külön vagy főzzük bele a levesbe.

Egy kis tálban keverjük össze a reszelt mozzarellát, parmezánt és a ricottát.

Ha elkészült a leves, tegyük bele a tésztát, szórjuk meg a tetejét a ricottás sajttal, melegen tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük