Kukoricás rizs még sosem volt ilyen finom: ne konzervvel dolgozz

Legfinomabb kukoricás rizs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az igazán finom kukoricás rizs titka a hozzávalóban rejlik, konzerves helyett használj csöves kukoricát, melyből igazán ízletes köretet kínálhatsz.

A köretek palettáján a krumpli a sztár, a rizs megosztó, pedig mennyi lehetőséget rejt magában. Több fajtáját teheted próbára, zöldségekkel és izgalmas fűszerekkel dúsítva.

Ha rizses köret, akkor a tojásos, borsóval vagy kukoricával dúsított a legnépszerűbb. A kukoricás rizs készülhet mirelitből vagy konzervből, ám ha igazán finomat szeretnél kínálni, csöves kukoricát használj. A receptben a szemek mellett a csövet is felhasználjuk, így amíg készül a köret, teljesen átjárja a kukorica kellemes zamata. Amíg még tart a kukorica szezonja, feltétlen próbáld ki ezt a zseniális finomságot.

Legfinomabb kukoricás rizs

Legfinomabb kukoricás rizs ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 cső kukorica
  • 1 bögre rizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 bögre víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szabadítsuk meg a héjától, majd egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csőről.

A csövet daraboljuk 2-3 darabba.

A rizst mérjük szűrőbe, folyó víz alatt öblítsük át, majd csepegtessük le.

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a rizst, 1 percig pirítsuk, közben gyakran kevergessük. Ezután adjuk hozzá a kukoricacsövet, a kukoricát és a vizet. Fűszerezzük sóval és borssal, majd lefedve, alacsony láng felett pároljuk 10-12 percig. Ezután zárjuk el a lángot, és 5-8 percig hagyjuk fedő alatt a rizst, majd a kukoricacsövet távolítsuk el.

A rizshez a finomra aprított petrezselymet is keverjük hozzá, majd kínáljuk hús mellé, vagy fogyasszuk önmagában.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük