
Kukoricás rizs még sosem volt ilyen finom: ne konzervvel dolgozz

Az igazán finom kukoricás rizs titka a hozzávalóban rejlik, konzerves helyett használj csöves kukoricát, melyből igazán ízletes köretet kínálhatsz.
A köretek palettáján a krumpli a sztár, a rizs megosztó, pedig mennyi lehetőséget rejt magában. Több fajtáját teheted próbára, zöldségekkel és izgalmas fűszerekkel dúsítva.
Ha rizses köret, akkor a tojásos, borsóval vagy kukoricával dúsított a legnépszerűbb. A kukoricás rizs készülhet mirelitből vagy konzervből, ám ha igazán finomat szeretnél kínálni, csöves kukoricát használj. A receptben a szemek mellett a csövet is felhasználjuk, így amíg készül a köret, teljesen átjárja a kukorica kellemes zamata. Amíg még tart a kukorica szezonja, feltétlen próbáld ki ezt a zseniális finomságot.
-
2023-09-24 11:08:02
-
2023-09-23 11:08:01
-
2023-09-20 09:36:01
Legfinomabb kukoricás rizs

Hozzávalók 4 személyre
- 1 cső kukorica
- 1 bögre rizs
- 2 evőkanál vaj
- 2 bögre víz
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Elkészítés:
A kukoricát szabadítsuk meg a héjától, majd egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csőről.
A csövet daraboljuk 2-3 darabba.
A rizst mérjük szűrőbe, folyó víz alatt öblítsük át, majd csepegtessük le.
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a rizst, 1 percig pirítsuk, közben gyakran kevergessük. Ezután adjuk hozzá a kukoricacsövet, a kukoricát és a vizet. Fűszerezzük sóval és borssal, majd lefedve, alacsony láng felett pároljuk 10-12 percig. Ezután zárjuk el a lángot, és 5-8 percig hagyjuk fedő alatt a rizst, majd a kukoricacsövet távolítsuk el.
A rizshez a finomra aprított petrezselymet is keverjük hozzá, majd kínáljuk hús mellé, vagy fogyasszuk önmagában.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!