Szaftos, bőséges lencsés tészta: egyszerűen készül és nagyon finom

5
Nyomtatás
lencsés tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Húsmentes, mégis laktató tésztaétel, melyben lencse és zöldségek kapják a főszerepet. A finom étel gyorsan elkészül, már csak ezért is megéri összedobni.

Az ünnepi szezon a nagy lakomák időszaka. A bőséges karácsonyi fogások után jólesik a gyomornak egy kis pihenő, ilyenkor jönnek kapóra a könnyű levesek és zöldséges ételek. Most mi is egy tartalmasabb fogást mutatunk, amelyben minden földi jó helyet kap, a húst leszámítva.

Így is lehet!

A gazdag tésztás fogásban lencse a főszereplő: ez év vége előtt a hagyomány miatt is jól jön az ünnepi asztalon. A pikánsabb hatás kedvéért 1-2 evőkanál csípős paprikakrém is elfér a raguban.

Lencsés tészta

lencsés tészta ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 300 g lencse
  • 400 g tészta
  • 2 darab krumpli
  • 1 darab zeller
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 4 evőkanál paradicsompassata
  • 2.5 dl víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 darab babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. Másnap folyó víz alatt mossuk át és tegyük félre.

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A megtisztított krumplit vágjuk kockákra, majd vízbe áztatva tegyük félre. A zellert és a sárgarépát is tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután forgassuk hozzá a lencsét és az előkészített zöldségeket is. Keverjük hozzá a paradicsompassatát és a vizet, majd a sót, borsot, fokhagymát és a babérlevelet is. A zöldséges ragut főzzük addig, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak.

A kész ragut tésztával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon