10 perces lencsesaláta rengeteg zöldséggel – Feta sajttal megszórva az igazi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az év utolsó napján már elkezdheted a lencseevést, abból biztosan nem lehet baj, de érdemes egy kicsit könnyedebb fogással indítani.
A lencse hagyományos szilveszteri étel, legtöbbször leves vagy főzelék formájában készítik el az ünnepi asztalra. A babona szerint az évnek ebben az időszakában sokat kell belőle enni, hogy pénz álljon a házhoz.
Nemcsak az állítólagos szerencsehozó tulajdonsága miatt érdemes enni ebből a hüvelyesből, hanem azért is, mert nagyon egészséges, tele van fehérjével és a fogyást is segíti. Persze nem mindegy, hogyan készíted, de egy jó fűszeres leves után biztos nem fog többet mutatni a mérleg. Ha viszont tényleg valami egészen könnyedet keresel, készíts salátát, amit zöldségekkel tehetsz színesebbé és laktatóbbá anélkül, hogy elnehezítené a gyomrot.
Lencsesaláta feta sajttal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz lencse (konzerv)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 7 darab koktélparadicsom
- 1 darab cukkini (közepes)
- 1 fej lilahagyma (közepes)
- 1 csokor petrezselyem
- 100 gramm feta sajt
- 1 teáskanál citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A lencsét szűrjük le. A megmosott zöldségeket vágjuk kisebb kockákra, a megpucolt lilahagymát félbe, majd szeletekre, a petrezselymet aprítsuk fel. Az egészet forgassuk egybe egy kevés olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. Morzsoljunk rá feta sajtot, majd jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images