Pofonegyszerű keksz leveles tésztából: csupán 3 összetevő kell hozzá

leveles-keksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a keksz alig 20 perc alatt elkészíthető, pofonegyszerű, és mégis vonzó külsővel bír. A csokoládétól pedig egészen mennyei lesz!

Ezt a kekszet tényleg gyorsan el lehet készíteni: csupán 3 összetevőre és egy derelyevágóra lesz hozzá szükség.

A kekszek kb. 6x4 cm-esek lesznek, a tetejüket porcukorral hintjük meg sütés előtt, majd a frissen kisült, ropogós falatokra olvasztott csokoládéval készítünk mintákat.

Leveles tésztás keksz

leveles-keksz

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 250 g fagyasztott leveles tészta
  • 3 ek porcukor
  • 80 g olvasztott csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten felolvadjon.

Abban az esetben, ha nem előre kinyújtottat vettünk, nyújtsuk ki a tésztát, majd egy derelyevágó segítségével szaggassuk ki a tésztát úgy, hogy 6x4 cm-es téglalapokat kapjunk. 

Ezután mindegyik keksz közepét is vágjuk be a derelyevágóval, majd tegyük őket egy 40x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy a kekszek között legyen kb. 2 cm távolság, hiszen sütés közben nőni fognak.

Ha minden keksz a tepsibe került, hintsük meg az összeset porcukorral – használjunk hozzá egy szitát –, majd 180 fokra előmelegített sütőben, mindössze 10-13 perc alatt süssük aranybarnára. Amint kisült egy adag keksz, mehet is be a következő a sütőbe.

Az elkészült keksz tetejére készítsük el az olvasztott csokoládét. A csokit olvaszthatjuk mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett is.

Ha kész, várjuk meg, amíg hűlni kezd, majd öntsük bele egy kinyomózsákba, vagy egy egyszerű zacskóba, amelynek levágjuk a végét. A folyékony csokoládéval készítsünk mintát a kekszek tetejére az egyik sarkából kiindulva egészen a túlsó végéig. Nem baj, ha nem szép, vagy nem szabályos, a lényeg úgyis az ízekben rejlik. 

Ezután a kész kekszeket 5 percre tegyük be a hűtőbe, hogy a csoki meg tudjon szilárdulni a tetejükön.

Végül kínáljuk tea, kávé vagy akár joghurt mellé is.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük