Leveles tésztába göngyölt virsli: 25 perc alatt kész egy nagy adag
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A leveles tésztába csomagolt virsli elképesztően egyszerűen készül, amilyen gyorsan megsülnek a falatok, annyira gyorsan el is fognak tűnni.
Tökéletes vendégváró, egyszerű és nagyon finom. A falatkák elkészítését még a kezdők is imádni fogják, főleg akkor, ha előre kinyújtott leveles tésztát vesznek. A virslis csomagokból érdemes dupla adagot készíteni, nagyon kapós lesz, és az sem gond, ha esetleg marad belőle másnapra, gondosan eltéve megőrzi ropogós állagát a tészta.
Csupán néhány hozzávalóból készül a finomság, amit szerénysége ellenére nagyon sokféleképpen fel lehet turbózni. A virsli mellé kerülhet a tésztába sajt, vagy ha kicsit pikánsabbra szeretnéd, akkor mustárral érdemes megkenni. A csomagok tetejét mindig felvert tojással kell lekenni, erre azért van szükség, hogy szép színe legyen, illetve, ha valamit szórnál a tetejére, így szépen rajta marad majd. A falatkák tetejére reszelt sajt, szezámmag vagy mák is kerülhet.
Leveles tésztás virsli
Hozzávalók 30 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 250 gramm virsli
- 1 darab tojás
- 1 marék szezámmag vagy mák
Elkészítés:
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd hosszában vágjuk félbe, végül vágjuk egyforma háromszögekre.
A virslit vágjuk fel 8 centiméteres darabokra, majd fektessük őket a tésztaháromszögek aljára, végül tekerjük fel a tésztát.
A virslis csomagokat helyezzük sütőpapírral bélel tepsire, a tetejüket felvert tojással kenjük meg, majd szórjuk meg szezámmaggal (vagy mással). 180 fokos előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Fotó: Getty Images