
Lilakáposzta-saláta naranccsal, datolyával: ropogós és puha egyszerre

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, házi pesztós penne: tejszín teszi krémessé

Pihe-puha kókuszos muffin ropogós morzsával: gyerekjáték az elkészítése

Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve

Tudod, mi volt Petőfi Sándor és Ady Endre kedvenc étele? Kvízünkben letesztelheted!

Karcsúsító avokádós tonhalsaláta: diéta alatt is jóllakhatsz vele
A lilakáposzta nemcsak párolva mehet kacsa mellé, hanem ropogós, savanykás-édes saláta is lehet belőle.
Vannak alapanyagok, amik mindig, mindenütt elérhetők, nem kell utánuk kutatni, mégis keveset eszünk belőlük - ilyen a lilakáposzta is. Tény, hogy sokkal barátságosabb választásnak tűnik, mikor reszelve megvesszük a piacon, mintha a reszelés keserveire gondolunk, de igazából az sem olyan vészes művelet.
Főleg, hogy ebben a salátában egészen másképp működik ez a megszokott zöldség. A ropogós alapra kétféle puha kontraszt is kerül: a savanykás narancs és az azt ellensúlyozó, töményen édes datolya. Nagy előnye ennek a salátának, hogy sok társával ellentétben másnap is finom lesz, magunkkal vihetjük a munkába is.
Lilakáposzta-saláta naranccsal és datolyával

Hozzávalók 4 személyre
- 300 gramm lilakáposzta
- 2 darab narancs
- 10 darab datolya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál balzsamecet
- só, bors
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, a narancsot az itt található leírás segítségével kifilézzük, a datolyát kimagozzuk és feldaraboljuk, majd mindent összekeverünk. Az ecetből, olajból, sóval-borssal öntetet keverünk, a salátára öntjük, alaposan elkeverjük. Ha épp van kéznél, gránátalmamagokkal is díszíthetjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors