Lilakáposzta-saláta naranccsal, datolyával: ropogós és puha egyszerre

lila kaposzta narancs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lilakáposzta nemcsak párolva mehet kacsa mellé, hanem ropogós, savanykás-édes saláta is lehet belőle.

Vannak alapanyagok, amik mindig, mindenütt elérhetők, nem kell utánuk kutatni, mégis keveset eszünk belőlük - ilyen a lilakáposzta is. Tény, hogy sokkal barátságosabb választásnak tűnik, mikor reszelve megvesszük a piacon, mintha a reszelés keserveire gondolunk, de igazából az sem olyan vészes művelet.

Főleg, hogy ebben a salátában egészen másképp működik ez a megszokott zöldség. A ropogós alapra kétféle puha kontraszt is kerül: a savanykás narancs és az azt ellensúlyozó, töményen édes datolya. Nagy előnye ennek a salátának, hogy sok társával ellentétben másnap is finom lesz, magunkkal vihetjük a munkába is.

Lilakáposzta-saláta naranccsal és datolyával

lila kaposzta narancs kicsi

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 gramm lilakáposzta
  • 2 darab narancs
  • 10 darab datolya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, a narancsot az itt található leírás segítségével kifilézzük, a datolyát kimagozzuk és feldaraboljuk, majd mindent összekeverünk. Az ecetből, olajból, sóval-borssal öntetet keverünk, a salátára öntjük, alaposan elkeverjük. Ha épp van kéznél, gránátalmamagokkal is díszíthetjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük