Mutatós kaszinótojás lila hagymával: hamar elkészül a húsvéti klasszikus

271532460 265591068995985 8366220073817487497 n
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ legegyszerűbb kaszinótojása pillanatok alatt elkészül, sonka mellé kínálva fantasztikus.

A kaszinótojás megunhatatlan kedvenc, ünnepnapokon mindig jut neki hely. A finomság több változatban készülhet, népszerű franciasaláta-ágyon kínálva, de avokádóval, sonka- vagy baconkockákkal dúsítva is érdemes kipróbálni.

A húsvéti asztalon a sonka, tojás és torma kötelező. A hármas jól megfér együtt, úgyhogy ha szeretnéd, a tojásos krémbe 1-2 teáskanálnyi reszelt tormát is keverhetsz, sokkal különlegesebb lesz. Ha a majonézzel nem szimpatizálsz, lágyabb és krémesebb töltelékre vágysz, dobj össze besamelmártást, és a szószt keverd össze a tojássárgájával, de 1 evőkanál mustár és lila hagyma is kerülhet bele.

Tojáspucolás közben előfordulhat, hogy 1-2 darab nem lesz hibátlan, a fehérjét nem lehet szépen betölteni. Ilyenkor vágd apróra a tojásfehérjét, dolgozd össze a krémmel. Én is így tettem.

Lila hagymás kaszinótojás

271706010 356222325923437 2214868993411886185 n

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 10 darab tojás
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 fej lila hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzzük keményre 10 perc alatt, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.

A tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját tegyük keverőtálba, a fehérjét helyezzük tálcára.

A lila hagymát vágjuk finomra és adjuk a tojássárgájához.

A sárgáját ízesítsük sóval, borssal, és a majonézt is adjuk hozzá, keverjük krémesre.

A kikevert tojáskrémet kanál vagy habzsák segítségével töltsük a tojásfehérjébe, tálalásig tartsuk hűtőben a kaszinótojást. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük