Liszt- és cukormentes mogyorótorta csokikrémmel: sütés nélkül készül
Ha egy liszt és cukor nélkül készülő intenzíven mogyorós és kakaós desszertet keresel, akkor megtaláltad: ez a torta minden elvárásodat felülmúlja.
Sokan azt gondoljuk, hogy liszt nélkül nem lehet igazán finom süteményt készíteni. Pedig bizony, hogy lehet, és ezt most be is bizonyítjuk. Receptünk egy mindössze 3 hozzávalós csokoládétorta, ami a tojás, a vaj és a csoki édes hármasából épül fel.
Az elkészítése is egyszerű, és sütéssel együtt mindössze 1 órát igényel az életünkből ez a mámoros desszert.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A sütőrácsot tegyük középre.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Tegyük a formát alufóliára és csomagoljuk be körben, mivel ezt a formát egy másik, ennél nagyobb formába kell majd beletennünk.
Készítsünk ki egy akkora tepsit, amelyben kényelmesen elfér a tortaforma.
Egy állványos keverőgépben verjük fel a tojásokat, ami kb. 5 percet vesz igénybe.
Ezután olvasszuk meg a vajat és a csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban. Utóbbiban félpercenként keverjük át a keveréket, és addig melegítsük, amíg teljesen fel nem olvad a vaj és a csokoládé is.
A felvert tojást egy spatula segítségével keverjük a csokoládéhoz három részletben. Akkor jó, ha szép homogén lesz az állaga. Az így kapott keveréket öntsük a tortaformába.
Forraljunk fel vizet, és öntsünk annyit a tepsibe, hogy az a tortaforma feléig érjen.
Előmelegített sütőben süssük a tortát 35-40 percig. Ha elkészült, óvatosan vegyük ki a vízfürdőből, és tegyük rácsra. Hűtsük ki szobahőmérsékletűre, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe, amíg teljesen kihűl.
Fél órával a tálalás előtt óvatosan távolítsuk el a csatos formát, és ha szükséges, előtte vágjuk körbe a torta széleit is.
Ízlés szerint meghinthetjük a tálaláshoz porcukorral, vagy tehetünk a tetejére bogyós gyümölcsöket is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu