Álomfinom Fekete-erdő pohárkrém: pompás választás az ünnepi asztalra
A kedvelt torta ezúttal poharas változatban készült: a csodaszép finomság beragyogja az ünnepi asztalt, a vendégeid imádni fogják.
Ez a selymes csokoládétorta egy igazán különleges hozzávalóval készül, ami nem más, mint az írek híres fekete söre, a Guinness.
A sörrel sült tészta karakteres ízét a krémsajt és a tejszín keveréke hivatott lágyítani, a csokoládés aromát pedig a kakaópor kölcsönzi.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Vajazzunk vagy béleljünk ki egy 22 cm-es, kerek tortaformát sütőpapírral.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a sört és a vajat, egészen addig, amíg a vaj el nem olvad. Ezután vegyük le a tűzről.
Adjuk hozzá a cukrot és a kakaót, majd keverjük habosra.
A tojást, a tejfölt és a vaníliakivonatot keverjük össze egy kisebb tálban, majd adjuk hozzá a sörös keverékhez.
Ezután keverjük össze a lisztet és a szódabikarbónát is, majd azt is adjuk hozzá a sörös keverékhez, és keverjük az egészet simára.
A kész tésztát öntsük bele a sütőformába, és süssük az előmelegített sütőben kb. 50 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizzük.
Ezt követően vegyük ki a formából és tegyük egy tányérra vagy állványra.
A krémsajtot keverjük fel, adjuk hozzá a porcukrot, végül pedig a tejszínt. Ne verjük fel, de keverjük szép homogénre.
Tegyük a torta tetejére, de csak annyit, amennyi szépen eloszlik rajta, majd tegyük a tortát a hűtőbe kb. 30-40 percre, vagy amíg a krém a tetején meg nem szilárdul kissé.
Ezután már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
Fotók forrása: Getty Images