Egyszerre roppanós és lágy brokkolisaláta - Tele van vitaminnal
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Nem igaz, hogy salátával nem lehet jóllakni. Ha ügyesen válogatjuk össze a hozzávalókat, tovább eltelít, mint egy főétel.
A brokkolihoz sokáig felemás viszony fűzött, volt egy idő, amikor nagyon szerettem, de volt, amikor sokáig hanyagoltam. Azóta is inkább párolva eszem, mint krémlevesnek, valahogy a színe is szebb úgy, ráadásul érzem a ropogását a fogam alatt.
A brokkoli nagyon egészséges, tele van C-vitaminnal, ezért a téli hónapokban különösen fontos, hogy többet fogyasszunk belőle. A zöldség ebbe a salátába nyersen kerül, így biztosan megmarad benne az összes vitamin. A mogyorótól pedig energiadús lesz a saláta. Nem egy fogyókúrás étel, de mértékkel fogyasztható.
Majonézes brokkolisaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 400 gramm bacon
- 200 milliliter majonéz
- 100 milliliter tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 50 gramm mogyoró
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a baconcsíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 20 perc alatt süssük ropogósra.
Vágjuk le a brokkoli rózsáit. A kész bacont kockázzuk fel, és keverjük össze a brokkolival és a mogyoróval. Egy másik edényben vegyítsük össze a majonézt, a tejfölt, a cukrot és a sót. Az öntetet öntsük a brokkolis keverékre, óvatosan keverjük, hogy mindenhova jusson belőle. Ehetjük azonnal, de jót tesz neki, ha a hűtőben kicsit pihentetjük.
Fotó: Getty Images