Egyszerre roppanós és lágy brokkolisaláta - Tele van vitaminnal
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
Nem igaz, hogy salátával nem lehet jóllakni. Ha ügyesen válogatjuk össze a hozzávalókat, tovább eltelít, mint egy főétel.
A brokkolihoz sokáig felemás viszony fűzött, volt egy idő, amikor nagyon szerettem, de volt, amikor sokáig hanyagoltam. Azóta is inkább párolva eszem, mint krémlevesnek, valahogy a színe is szebb úgy, ráadásul érzem a ropogását a fogam alatt.
A brokkoli nagyon egészséges, tele van C-vitaminnal, ezért a téli hónapokban különösen fontos, hogy többet fogyasszunk belőle. A zöldség ebbe a salátába nyersen kerül, így biztosan megmarad benne az összes vitamin. A mogyorótól pedig energiadús lesz a saláta. Nem egy fogyókúrás étel, de mértékkel fogyasztható.
Majonézes brokkolisaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 400 gramm bacon
- 200 milliliter majonéz
- 100 milliliter tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 50 gramm mogyoró
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a baconcsíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 20 perc alatt süssük ropogósra.
Vágjuk le a brokkoli rózsáit. A kész bacont kockázzuk fel, és keverjük össze a brokkolival és a mogyoróval. Egy másik edényben vegyítsük össze a majonézt, a tejfölt, a cukrot és a sót. Az öntetet öntsük a brokkolis keverékre, óvatosan keverjük, hogy mindenhova jusson belőle. Ehetjük azonnal, de jót tesz neki, ha a hűtőben kicsit pihentetjük.
Fotó: Getty Images