Egyszerre roppanós és lágy brokkolisaláta - Tele van vitaminnal

brokkoli saláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem igaz, hogy salátával nem lehet jóllakni. Ha ügyesen válogatjuk össze a hozzávalókat, tovább eltelít, mint egy főétel.

A brokkolihoz sokáig felemás viszony fűzött, volt egy idő, amikor nagyon szerettem, de volt, amikor sokáig hanyagoltam. Azóta is inkább párolva eszem, mint krémlevesnek, valahogy a színe is szebb úgy, ráadásul érzem a ropogását a fogam alatt.

A brokkoli nagyon egészséges, tele van C-vitaminnal, ezért a téli hónapokban különösen fontos, hogy többet fogyasszunk belőle. A zöldség ebbe a salátába nyersen kerül, így biztosan megmarad benne az összes vitamin. A mogyorótól pedig energiadús lesz a saláta. Nem egy fogyókúrás étel, de mértékkel fogyasztható. 

Majonézes brokkolisaláta

brokkoli saláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 fej brokkoli
  • 400 gramm bacon
  • 200 milliliter majonéz
  • 100 milliliter tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál
  • 50 gramm mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a baconcsíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 20 perc alatt süssük ropogósra. 

Vágjuk le a brokkoli rózsáit. A kész bacont kockázzuk fel, és keverjük össze a brokkolival és a mogyoróval. Egy másik edényben vegyítsük össze a majonézt, a tejfölt, a cukrot és a sót. Az öntetet öntsük a brokkolis keverékre, óvatosan keverjük, hogy mindenhova jusson belőle. Ehetjük azonnal, de jót tesz neki, ha a hűtőben kicsit pihentetjük. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük