Krémes, majonézes coleslaw saláta: a káposzta darabolását is mutatjuk

2
Nyomtatás
majonezes-coleslaw
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus, majonézes coleslaw saláta nagyon egyszerűen készül, főleg, ha a káposztadaraboláshoz is van egy jó technikád.

Ha szereted a káposztasalátát, de a hagyományos ecetes verzió helyett egy kis újdonságra vágysz, próbáld ki ezt az amerikai stílusú receptet, a coleslaw-t. 

A saláta elkészítése alig vesz igénybe 10 percet, így délután, munka után is összedobhatod vacsorának. Azonban ugyanúgy tökéletes a vasárnapi rántott hús mellé is, mint a hagyományos változat.

Az összetevőknél játszhatsz azzal, milyen formára vágod őket. Ha a káposztát szeretnéd jobban kihangsúlyozni, szeleteld vastagabb csíkokra, míg a répát kisebb, finomabb szeletekre. Az alábbi videóban láthatod a káposzta feldolgozását:

Majonézes coleslaw

majonezes-coleslaw2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 fej káposzta
  • 3 db sárgarépa
  • 85 g majonéz
  • 1 tk.
  • 30 g kristálycukor
  • 0.5 db citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra.

Hámozzuk meg a sárgarépát és reszeljük le, majd adjuk a káposztához.

Keverjük össze a majonézt, a citromlevet, a sót és a cukrot, utána öntsük a káposztára, forgassuk össze.

Hagyjuk legalább fél órát állni a hűtőszekrényben, hogy még jobban összeérjenek az ízek. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon