
10 szuper káposztás recept, amit érdemes kipróbálni: köretet és főételt is mutatunk
A káposzta könnyen beszerezhető zöldség, melyből rengeteg izgalmas étel készülhet, finom nyersen és főve is.
Ha szereted a káposztasalátát, de a hagyományos ecetes verzió helyett egy kis újdonságra vágysz, próbáld ki ezt az amerikai stílusú receptet, a coleslaw-t.
A saláta elkészítése alig vesz igénybe 10 percet, így délután, munka után is összedobhatod vacsorának. Azonban ugyanúgy tökéletes a vasárnapi rántott hús mellé is, mint a hagyományos változat.
Az összetevőknél játszhatsz azzal, milyen formára vágod őket. Ha a káposztát szeretnéd jobban kihangsúlyozni, szeleteld vastagabb csíkokra, míg a répát kisebb, finomabb szeletekre. Az alábbi videóban láthatod a káposzta feldolgozását:
A káposztát tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra.
Hámozzuk meg a sárgarépát és reszeljük le, majd adjuk a káposztához.
Keverjük össze a majonézt, a citromlevet, a sót és a cukrot, utána öntsük a káposztára, forgassuk össze.
Hagyjuk legalább fél órát állni a hűtőszekrényben, hogy még jobban összeérjenek az ízek.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu