Majonézes káposztasaláta sonkával és kukoricával: könnyed, tavaszi főétel is lehet

sali2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül az alábbi saláta, amely a rengeteg zöldségnek, sonkának és a majonézes dresszingnek köszönhetően igen laktató.

Ha laktató, de könnyed fogást keresel, amely akár főételként is megállja a helyét, mégsem nehezít el, ez a saláta a tökéletes választás. A sok-sok zöldség mellé kockákra vágott csirkemellsonka kerül, a különböző hozzávalókat pedig majonézes öntet fogja össze.

A dresszinget készítheted csak majonézből - abból is a házit ajánlom -, de én tejföllel lágyítottam rajta egy keveset, hogy kicsit könnyedebb legyen. Tejföl helyett görög joghurtot is keverhetsz bele.

Az ízesítést nem kell túlgondolni, a só és bors mellett csak citromlé került bele, de borsból érdemes frissen őrölt tarkát használni.

Majonézes káposztasaláta

sali

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 700 gramm káposzta
  • 1 darab kígyóuborka
  • 340 gramm kukorica (konzerv)
  • 300 gramm csirkemellsonka
  • 2 szál újhagyma
  • 160 gramm majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított káposztát gyaluljuk le. A megmosott uborkát vágjuk kisebb kockákra a sonkával együtt. Az újhagymát vágjuk karikákra, a kukoricáról öntsük le a levét, öblítsük át, majd csöpögtessük le.

Tegyünk mindent egy nagy tálba, alaposan keverjük őket össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük