
Pompás majonézes tésztasaláta: ebéd a hűtőből gyorsan és egyszerűen

A majonézes tésztasalátában húsnak is jut hely, amit előző este is összekészíthetsz. Hogy egy kis játékosság is legyen benne, roppanós zellerszárat és almát is keverj hozzá.
A tésztasaláta egyszerű, szerethető étel, mely nyáron különösen jólesik. A fogást érdemes nagyobb adagban készíteni, mivel a hűtőben 1-2 napig gond nélkül eláll, így csak ki kell kapni a jégszekrényből, és lehet is falatozni.
A tésztasaláta akkor az igazi, ha jó krémes, és sok finom dolog található benne. Én most a hús és a roppanós zeller, alma mellé franciasaláta-keveréket és reszelt sajtot is forgattam. Finom és laktató, a gyerekeknek is ízleni fog, pont ezért nagycsaládosoknál biztos a siker.
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-09-16 08:36:02
-
2023-09-15 06:30:02
Majonézes tésztasaláta gazdagon

Hozzávalók 6 személyre
- 400 g tészta
- 150 g franciasaláta-mix (mirelit)
- 50 dkg csirkemell
- 2 darab alma (nagyból 1 is elég)
- 2 szál zeller
- 6 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só és bors ízlés szerint
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A franciasaláta-keveréket szintén főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A húst főzzük meg, vagy serpenyőben pirítsuk le, ezután szeleteljük fel tetszés szerint.
A megtisztított almát és zellert kockázzuk fel tetszés szerint.
A majonézt a tejföllel és mustárral keverjük össze.
A tésztát a franciasaláta-keverékkel, hússal, almával, zellerrel, majonézes keverékkel, sóval, borssal, reszelt sajttal keverjük egybe.
A tésztasalátát hűtőben tálaljuk, minél hidegebb, annál finomabb.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!