7 könnyed, de laktató tésztasaláta: gyorsan elkészülnek és nagyon finomak
Akár szarvacskából, fusilliből vagy pennéből is készíthetsz tésztasalátát, amelyeket sok zöldséggel és könnyed húsokkal tehetsz laktatóvá.
A tésztasaláta egyszerű, szerethető étel, mely nyáron különösen jólesik. A fogást érdemes nagyobb adagban készíteni, mivel a hűtőben 1-2 napig gond nélkül eláll, így csak ki kell kapni a jégszekrényből, és lehet is falatozni.
A tésztasaláta akkor az igazi, ha jó krémes, és sok finom dolog található benne. Én most a hús és a roppanós zeller, alma mellé franciasaláta-keveréket és reszelt sajtot is forgattam. Finom és laktató, a gyerekeknek is ízleni fog, pont ezért nagycsaládosoknál biztos a siker.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A franciasaláta-keveréket szintén főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A húst főzzük meg, vagy serpenyőben pirítsuk le, ezután szeleteljük fel tetszés szerint.
A megtisztított almát és zellert kockázzuk fel tetszés szerint.
A majonézt a tejföllel és mustárral keverjük össze.
A tésztát a franciasaláta-keverékkel, hússal, almával, zellerrel, majonézes keverékkel, sóval, borssal, reszelt sajttal keverjük egybe.
A tésztasalátát hűtőben tálaljuk, minél hidegebb, annál finomabb.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors