Pompás majonézes tésztasaláta: ebéd a hűtőből gyorsan és egyszerűen

Majonézes tésztasaláta gazdagon cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A majonézes tésztasalátában húsnak is jut hely, amit előző este is összekészíthetsz. Hogy egy kis játékosság is legyen benne, roppanós zellerszárat és almát is keverj hozzá.

A tésztasaláta egyszerű, szerethető étel, mely nyáron különösen jólesik. A fogást érdemes nagyobb adagban készíteni, mivel a hűtőben 1-2 napig gond nélkül eláll, így csak ki kell kapni a jégszekrényből, és lehet is falatozni.

A tésztasaláta akkor az igazi, ha jó krémes, és sok finom dolog található benne. Én most a hús és a roppanós zeller, alma mellé franciasaláta-keveréket és reszelt sajtot is forgattam. Finom és laktató, a gyerekeknek is ízleni fog, pont ezért nagycsaládosoknál biztos a siker. 

Majonézes tésztasaláta gazdagon

Majonézes tésztasaláta gazdagon ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 400 g tészta
  • 150 g franciasaláta-mix (mirelit)
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 darab alma (nagyból 1 is elég)
  • 2 szál zeller
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 100 g reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A franciasaláta-keveréket szintén főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A húst főzzük meg, vagy serpenyőben pirítsuk le, ezután szeleteljük fel tetszés szerint.

A megtisztított almát és zellert kockázzuk fel tetszés szerint.

A majonézt a tejföllel és mustárral keverjük össze.

A tésztát a franciasaláta-keverékkel, hússal, almával, zellerrel, majonézes keverékkel, sóval, borssal, reszelt sajttal keverjük egybe.

A tésztasalátát hűtőben tálaljuk, minél hidegebb, annál finomabb.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük