Majonézes zöldborsósaláta főtt tojással és sajttal dúsítva: tejföl lágyítja az ízeket

borsósaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyed ebédként, de tartalmas köretként is megállja a helyét az alábbi saláta, amely krémes és ropogós egyszerre.

A saláta, mint műfaj, nagyon sokoldalú, rengetegféleképpen, izgalmas alapanyagokkal bővíthető: az alábbi változat ízekben gazdag, de a puha és a roppanós elemek találkozása is különlegessé teszi.

Az alapja zöldborsó - ez lehet friss és mirelit is -, amelyet lilahagymával, főtt tojással, sajttal és baconnel gazdagíthatsz. Utóbbit semmiképp ne hagyd ki belőle, a ropogós szalonna nagyon jó kontrasztot képez a puha sajttal és tojással, viszont csak akkor keverd a salátába, mikor már tálalod, különben megpuhul a dresszingtől.

Az öntet nagyon egyszerűen készül: majonéz, tejföl, almaecet, cukor és só keveréke, picit édes, kicsit savanykás és nagyon krémes. Hogy összeérjenek az ízek, a kész, bekevert salátát mindenképp tedd a hűtőbe 2-3 órára, csak utána tálald.

Majonézes zöldborsósaláta

zöldborsósali

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 40 gramm majonéz
  • 40 gramm tejföl
  • 0.5 nagy fej lilahagyma
  • 1 teáskanál almaborecet
  • 1 teáskanál cukor
  • ízlés szerint só, bors
  • 450 gramm zöldborsó (mirelit)
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm zsíros sajt (edami, gouda, cheddar)
  • 4 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő az alapanyagokat: tegyünk fel a gáztűzhelyre két vízzel teli lábast, illetve egy serpenyőt. A serpenyőben süssük ropogósra a bacont, majd tegyük félre. Ha forr a víz, az egyik lábasba tegyük bele a zöldborsót, a másikba a tojást. Előbbit 8, utóbbit 10 percig főzzük. Szűrjük le a borsót, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre. A tojásról öntsük le a forró vizet, öntsük fel hideggel, majd pucoljuk meg.

A bacont aprítsuk össze, a főtt tojást és a sajtot kockázzuk össze. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk egészen apró kockákra.

Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Keverjük össze a borsót, tojást, sajtot, hagymát - a bacont még ne keverjük bele, különben megpuhul tálalásig -, majd öntsük nyakon az egészet a dresszinggel. Forgassuk vele egybe, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Tálalásnál forgassuk bele a bacont is, majd hidegen kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük