
Mákos kréker házilag - Készíts dupla adagot, nagyon sokáig eláll

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra
Ropogtatnivalókból sosem elég, de valahogy az édes változatok mindig túlsúlyban vannak, pedig sósra is szükség van.
Krékert, vagyis ropogós kekszet annyira egyszerű sütni, hogy nem érdemes a boltit választani. Ráadásul kicsi változtatásokkal nagyon sokfélét lehet akár egyszerre készíteni. Ha sajtrajongó vagy, akkor süsd meg ezt a nagyon sajtosat, ha pedig az egészségesebb verziót kedveled, akkor pedig a sokmagvas változatot válaszd. Bármelyiket is sütöd, biztos, hogy hamar el fog fogyni, de ha mégis kitartana másnapig, akkor is jó, mert ha dobozba teszed, nem fog kiszáradni.
Ez a mákos kréker is eteti magát, az egész mákszemektől még ropogósabb lesz a tésztája. Ha szeretnéd, másfajta magot, például szezámmagot is tehetsz bele.
Mákos kréker

Hozzávalók 6 adaghoz
- 160 gramm liszt
- 80 gramm vaj
- 25 gramm mák (egész)
- 1 kávéskanál só
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk hozzá a vajat, üssük bele a tojást és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük pihenni a hűtőbe legalább egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra légkeveréses funkcióra.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, vágjunk belőle tetszőleges alakzatokat. Süssük a kekszeket körülbelül 9 percig.
Fotó: Getty Images