Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

4
Nyomtatás
malnas-feher-csokis-zabkeksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ennek a málnás-fehér csokis zabkeksznek a titka, hogy bár hangzatos, rendkívül könnyű elkészíteni, az íze pedig önmagáért beszél majd. Ajándékba vagy délutáni tea mellé is tökéletes!

Ha valami egyszerű, mégis különleges édességre vágysz, próbáld ki ezt a fehér csokis-málnás zabkekszet! Ropogós kívül, puha belül, és ami a legjobb: banánnal készül, így természetesen édes, és egészségesebb is, mint a hagyományos kekszek.

Ez a keksz tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár gasztroajándéknak is. 

Tippek

Ha ropogósabb kekszet szeretnél, süsd pár perccel tovább! A málnát viszont sose keverd túl erősen a tésztába, hogy ne törjön össze teljesen.

Málnás-fehér csokis zabkeksz

malnas-feher-csokis-zabkeksz

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 db banán
  • 2 db tojás
  • 1 ek. méz
  • 140 g zabpehely
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g málna
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat hámozzuk meg, majd tegyük bele egy tálba, és egy villa segítségével nyomjuk szét püréállagúra.

Adjuk hozzá a tojást és a mézet, keverjük össze, majd mehet bele a zabpehely is.

A kész masszát tegyük hűtőszekrénybe 10 percre.

A fehér csokit vágjuk kisebb darabokra.

A málnát öblítsük le folyó víz alatt, csepegtessük le, majd azt is vágjuk félbe, vagy picit több darabra.

Amikor kicsit már megszilárdul a massza, keverjük bele a fehércsoki- és málnadarabokat.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra (légkeveréssel), egy tepsit pedig béleljünk ki sütőpapírral.

Egy evőkanál segítségével porciózzuk a sütőpapírra a masszát, egymástól néhány cm távolságra, majd 15-18 perc alatt süssük őket aranybarnára. 

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon