Puha, illatos málnás piskóta: pillanatok alatt elkészül a vajas tészta

mpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A piskóta egyszerű, de nagyszerű finomság, melyet rengeteg izgalmas variációban lehet elkészíteni, az egyik legjobb megoldás, ha szezonális gyümölcsökkel pakolod tele.

Tombol a nyár, a meleggel együtt pedig megérkeztek a csodálatos piros gyümölcsök, melyeket nem csak magukban esik jól fogyasztani, süteményekbe is érdemes belecsempészni őket, még a legegyszerűbb kevert vagy piskótatésztát is feldobják.

Neked melyik a kedvenc piros gyümölcsöd? A meggy, cseresznye, eper, ribizli vagy málna? Bármelyik is legyen, mindegyik illik a tésztába, akár mixelve is kipróbálhatod őket, ha pedig csavarnál egyet a recepten, akkor keverj a masszába 1 teáskanál narancsvirágvizet.

Málnás piskóta

mpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg málna
  • 8 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 darab biocitrom
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A málnát mossuk meg és csepegtessük le.

A tojásokat válasszuk ketté.

A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral és a vaníliás cukorral. 

A tojássárgáját és az olvasztott vajat keverjük össze.

A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sütőporral, utána a tojássárgájás keverékkel és a reszelt citromhéjjal dolgozzuk egybe. Forgassuk bele a tojáshabot is.

A masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm), majd szórjuk rá a málnát. Toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt süssük készre.

A süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük