Krémes, tejszínes pisztáciafagyi házilag: gép nélkül készül
Nem kell hozzá extra alapanyag és gép sem, hogy elkészítsd ezt az isteni fagyit, amelyben tényleg a pisztácia dominál.
A házi sorbet elkészítése a világ egyik legegyszerűbb dolga, és könnyű, frissítő befejezése lehet bármilyen étkezésnek. A fagylalttal ellentétben nem tartalmaz semmiféle tejterméket, így tökéletes nyári desszert, még a legnagyobb kánikulában sem kell félned attól, hogy néhány nap alatt megromlik.
Másik pozitívuma, hogy cukrot sem tartalmaz, hiszen a benne lévő banán gondoskodik az édesítésről. Így egy adag kevesebb, mint 100 kalóriát tartalmaz. Ehhez azonban mindenképp érett gyümölcsöt használj!
Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixoljuk krémesre.
Öntsük a keveréket egy fagyálló tárolóba, és tegyük a fagyasztóba. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.
Fogyasztás előtt hagyjuk, hogy a sorbet 10 percig szobahőmérsékleten melegedjen, majd kanalazzuk kis tálkákba.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu