Könnyed, frissítő narancssorbet 3 hozzávalóból: a legjobb nyári desszert

narancs-sorbet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron jólesnek a citrusos, picit fanyar desszertek, amelyek egyszerre hűsítenek és frissítenek, miközben az édesség utáni sóvárgást is megszüntetik.

Ha valami egyszerű hideg édességre vágysz a nagy nyári melegben, a sorbet a tökéletes választás. Alig lesz vele dolgod: csak készíts cukorszirupot, keverj bele narancslevet, majd tedd a fagyasztóba a keveréket. Hogy ne fagyjon egy tömbbe, fontos, hogy félóránként átkeverd, így széttöröd a jégkristályokat. Ezenkívül viszont egyéb teendőd nem lesz vele. 

Az is lényeges, hogy frissen facsart narancslevet használj, ha már a déligyümölcs a főszereplő, ne dobozos üdítővel dolgozz, főleg, hogy azok rengeteg hozzáadott cukrot is tartalmaznak. 

Narancssorbet

narancs-sorbet2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 ml narancslé (frissen facsart)
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 ek víz
Recept idők

Elkészítés:

Facsarjuk ki a narancsok levét. 

A cukrot és a vizet tegyük egy kis lábasba, melegítsük össze, míg a cukor el nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a narancslevet, ha szükséges, adhatunk még hozzá cukrot. Húzzuk le a tűzről.

Várjuk meg, míg teljesen kihűl a narancsos keverék.

Öntsük a keveréket egy fagyálló edénybe, majd tegyük a fagyasztóba 3-4 órára. Félóránként keverjük át, így nem fagy egy tömbbe. 

Hagyjuk szobahőmérsékleten 5-10 percig, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük