Mamaféle paradicsomos húsgombóc: öröm belőle minden falat

2
Nyomtatás
Mamaféle paradicsomos húsgombóc cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A paradicsomos húsgombóc egy igazi magyaros étel. A fogás egyszerűen készül, mégis ízletes, hétköznapra is tökéletes, és hétvégére is betervezheted.

A legtöbb nemzet büszkélkedik saját húsgombócrecepttel, példának okáért a magyar konyha is. A magyaros, paradicsomos húsgombóc egyszerűen összeállítható, az ízére pedig senkinek nem lehet egy rossz szava sem. 

Így is lehet

A paradicsomos szósz ízesítésével érdemes játszani, ha elrugaszkodnál a mamaféle recepttől. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá bazsalikomot vagy oregánót, mindkét fűszer remekül illik a mártáshoz, de ennyivel nem ér véget a lehetőségek sora! A különlegesebb hatás kedvéért 2-3 dl főzőtejszínt is adhatsz hozzá, így még krémesebb és gazdagabb lesz.

A paradicsomos húsgombóc mellé kínálj kenyeret vagy főtt burgonyát!

Mamaféle paradicsomos húsgombóc

Mamaféle paradicsomos húsgombóc ct

Hozzávalók 4 személyre

Húsgombóc:

  • 80 dkg darált hús
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 10 evőkanál rizs
  • 1 darab tojás

Mártás:

  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 l paradicsomlé
  • 2.5 dl víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Húsgombóc:

A darált húst mérjük keverőtálba, és adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, köményt, fűszerpaprikát, rizst és a tojást. Az alapanyagokat alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle tetszés szerinti gombócokat.

Egy nagy lábasba tegyünk vizet, és forraljuk fel, majd dobjuk bele a gombócokat, a lángot csökkentsük közepesre, és 25-30 perc alatt főzzük készre. Ezután a gombócokat szedjük ki egy tányérra.  

Paradicsomszósz:

A hagymát vágjuk finomra, majd egy magasabb falú edényben, kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, majd apránként öntsük hozzá a paradicsomlevet és a vizet. A mártást ízesítsük sóval, borssal és cukorral. A mártást főzzük rottyanásig, majd tegyük bele a gombócokat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon