Villámgyors mandulás ropogtatnivaló - Liszt alig, mandula annál több kerül bele

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár a különféle kekszreceptekkel Dunát lehet rekeszteni, mégis minden új fajtára felkapom a fejem. A kekszekben az a jó, hogy viszonylag gyorsan elkészülnek, nehéz őket elrontani, és egy gyors reggelinek tejjel vagy gyümölcslével, de délutáni kávé mellé is tökéletesek. 

Másik előnyük, hogy dobozban viszonylag sokáig elállnak - már ha nem esszük meg őket azonnal. A kekszek legtöbbször nem túl fogyókúrásak, de ha megfelelően helyettesítjük a hozzávalókat, akkor egészségesebb és diétásabb változatokat is süthetünk. 

Általában délután tör rám az édesség iránti vágy - ilyenkor lázasan kutakodni kezdek a fiókomban valamilyen finomság után. Az ilyen pillanatokban lenne szerencsés, ha kéznél lenne valamilyen kekszféle. 

Ezzel a villámgyorsan elkészíthető mandulás keksszel csillapíthatod az éhségedet, ráadásul alig kell hozzá valami. Természetesen ízlés szerint tehetsz bele diót vagy csokidarabkákat is, viszont úgy nemcsak az élvezeti értéke, hanem a kalóriatartalma is megnő. 

Mandulás keksz

mandulás keksz1650x433

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab tojásfehérje
  • 8 dekagramm cukor
  • 3 dekagramm vaj
  • 10 dekagramm szeletelt mandula
  • opcionális pirított dió
  • opcionális csokoládé darabok
  • 1 csipet
  • 5 dekagramm liszt
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd szórjuk hozzá a lisztet, a mandulát, a diót és a csokoládédarabokat. A csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét óvatosan keverjük hozzá a masszához.

A tésztából formáljunk nagyon lapos korongokat, és tegyük egy kanállal a sütőpapírra, és lapogassuk el. Minél laposabb a keksz, annál ropogósabb lesz.

A kekszeket 15-20 percig süssük, utána vegyük ki a sütőből, és hűtsük őket. Kávé vagy tea mellé, reggelire vagy uzsonnára tökéletes.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük