Villámgyors mandulás ropogtatnivaló - Liszt alig, mandula annál több kerül bele
2
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Bár a különféle kekszreceptekkel Dunát lehet rekeszteni, mégis minden új fajtára felkapom a fejem. A kekszekben az a jó, hogy viszonylag gyorsan elkészülnek, nehéz őket elrontani, és egy gyors reggelinek tejjel vagy gyümölcslével, de délutáni kávé mellé is tökéletesek.
Másik előnyük, hogy dobozban viszonylag sokáig elállnak - már ha nem esszük meg őket azonnal. A kekszek legtöbbször nem túl fogyókúrásak, de ha megfelelően helyettesítjük a hozzávalókat, akkor egészségesebb és diétásabb változatokat is süthetünk.
Általában délután tör rám az édesség iránti vágy - ilyenkor lázasan kutakodni kezdek a fiókomban valamilyen finomság után. Az ilyen pillanatokban lenne szerencsés, ha kéznél lenne valamilyen kekszféle.
Ezzel a villámgyorsan elkészíthető mandulás keksszel csillapíthatod az éhségedet, ráadásul alig kell hozzá valami. Természetesen ízlés szerint tehetsz bele diót vagy csokidarabkákat is, viszont úgy nemcsak az élvezeti értéke, hanem a kalóriatartalma is megnő.
Mandulás keksz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojásfehérje
- 8 dekagramm cukor
- 3 dekagramm vaj
- 10 dekagramm szeletelt mandula
- opcionális pirított dió
- opcionális csokoládé darabok
- 1 csipet só
- 5 dekagramm liszt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd szórjuk hozzá a lisztet, a mandulát, a diót és a csokoládédarabokat. A csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét óvatosan keverjük hozzá a masszához.
A tésztából formáljunk nagyon lapos korongokat, és tegyük egy kanállal a sütőpapírra, és lapogassuk el. Minél laposabb a keksz, annál ropogósabb lesz.
A kekszeket 15-20 percig süssük, utána vegyük ki a sütőből, és hűtsük őket. Kávé vagy tea mellé, reggelire vagy uzsonnára tökéletes.
A tésztából formáljunk nagyon lapos korongokat, és tegyük egy kanállal a sütőpapírra, és lapogassuk el. Minél laposabb a keksz, annál ropogósabb lesz.
A kekszeket 15-20 percig süssük, utána vegyük ki a sütőből, és hűtsük őket. Kávé vagy tea mellé, reggelire vagy uzsonnára tökéletes.
Fotó: Getty Images
Címkék: