Habkönnyű, ragacsos mandulás sütemény: ajándékba is tökéletes

mandulássüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Majdnem olyan, mint a habcsók, de mégsem: csupa mandula ez a kis pufi sütemény és alig van vele munka.

Ezek a pufi kis mandulás kekszek nagyon gyorsan és egyszerűen elkészülnek, belül picit ragacsosak, mégis légiesen könnyűek a tojásfehérjehabnak köszönhetően. Lényegében mandulás habcsókoknak is mondhatnánk őket.

Nem csak finomak, nagyon jól is néznek is, úgyhogy kis üvegekbe töltve vagy dobozokba téve jópofa gasztroajándék lehet belőlük karácsonyra, ha szeretitek a saját készítésű meglepetéseket, mindenképpen készítsétek el. 

Mandulás sütemény

mandulássüti2

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 3 bögre mandulaliszt
  • 1 bögre porcukor
  • 0.25 teáskanál mandulaaroma
  • 3 darab tojásfehérje
  • 24 darab mandula
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy tepsit. 

Keverjük össze a mandulalisztet, a cukrot és az aromát. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a lisztbe. 

A masszából készítsünk kb. 3 cm-es golyókat, majd helyezzük őket a tepsire. Picit nyomkodjuk le a tetejüket, tegyünk rájuk egy-egy szem mandulát.

12-15 percig süssük őket, míg halványbarnák nem lesznek.

Ha kihűltek, tegyük dobozba, üvegbe őket, 1-2 hétig elállnak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük