
Habkönnyű, ragacsos mandulás sütemény: ajándékba is tökéletes

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Majdnem olyan, mint a habcsók, de mégsem: csupa mandula ez a kis pufi sütemény és alig van vele munka.
Ezek a pufi kis mandulás kekszek nagyon gyorsan és egyszerűen elkészülnek, belül picit ragacsosak, mégis légiesen könnyűek a tojásfehérjehabnak köszönhetően. Lényegében mandulás habcsókoknak is mondhatnánk őket.
Nem csak finomak, nagyon jól is néznek is, úgyhogy kis üvegekbe töltve vagy dobozokba téve jópofa gasztroajándék lehet belőlük karácsonyra, ha szeretitek a saját készítésű meglepetéseket, mindenképpen készítsétek el.
Mandulás sütemény

Hozzávalók 24 darabhoz
- 3 bögre mandulaliszt
- 1 bögre porcukor
- 0.25 teáskanál mandulaaroma
- 3 darab tojásfehérje
- 24 darab mandula
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy tepsit.
Keverjük össze a mandulalisztet, a cukrot és az aromát. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a lisztbe.
A masszából készítsünk kb. 3 cm-es golyókat, majd helyezzük őket a tepsire. Picit nyomkodjuk le a tetejüket, tegyünk rájuk egy-egy szem mandulát.
12-15 percig süssük őket, míg halványbarnák nem lesznek.
Ha kihűltek, tegyük dobozba, üvegbe őket, 1-2 hétig elállnak.
Fotó: Getty Images