Álomfinom barackos sajttorta: sütés nélkül készül a csodás desszert

Barackos sajttorta sütés nélkül cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajttorta az egyik legpompásabb desszert, mely szezonális gyümölccsel készítve a legfinomabb.

Sokféle sajttortát kóstolhatsz: van, amelyiket sütni kell, míg olyan receptek is akadnak bőven, melyekhez nincs szükség a sütőre. A kekszalappal készült desszertet akár még poharas verzióban is ki lehet próbálni, vagy tortaformában valamilyen édes öntettel, és persze szezonális gyümölcsökkel.

Így még finomabb lesz!

A sajttorta tetején vékony barackszeletek csábítanak, de máshogy is helyet kaphat a gyümölcs a desszertben. Érdemes a barackot felkockázni, majd így a krémbe keverni és a kekszalapra simítani. Ha pedig van otthon házi baracklekvár, abból is kanalazhatsz a krémbe.

Barackos sajttorta sütés nélkül

Barackos sajttorta sütés nélkül ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg darált keksz
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 5 dl habtejszín
  • 30 dkg mascarpone
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 4 darab barack
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet az olvasztott vajjal keverjük össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljára (25 centiméter).

A habtejszínt, mascarponét, a cukrot és a vaníliakivonatot verjük kemény habbá, majd simítsuk a darált kekszes alapra. Ezután tegyük hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt díszítsük vékonyra szelt barackkal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük