Emésztést segítő és tápláló mangós tápiókapuding – Desszertnek és napindítónak is kiváló
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
A mangó nemcsak gyönyörű és vidám színű, hanem nagyon egészséges gyümölcs is, amelyet minden formában érdemes fogyasztani.
Sosem felejtem el, amikor az egész szerkesztőség egy emberként rohanta meg a közeli szupermarketet, mert gyönyörű mangókat árultak szuper áron. Én ugyan azonnal befaltam, de a mangóból például remek turmix készíthető, vagy aki egy kicsit tartalmasabbat szeretne, tegye tápiókapudingba.
A tápióka szuper alapanyag, gyorsan felszívódik a szervezetben, szénhidrátban gazdag és gyorsan elkészül. Érdemes valamilyen gyümölccsel felturbózni, a mangó tökéletes erre a célra, ugyanis vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Készítsük kókusztejjel a pudingot, hogy még komplexebbek legyenek az ízek.
Mangós tápiókapuding
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csésze tápiókagyöngy
- 5 deciliter kókusztej
- 1 darab mangó
- 200 milliliter víz
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
A mangót pucoljuk meg, a húst vágjuk le a magjáról, a nagyobb részét pürésítsük botmixerrel, egy keveset kockázzunk fel.
A tápiókagyöngyöt áztassuk be vízbe, hagyjuk 10 percig állni, amíg megszívja magát. Öntsük rá a kókusztejet, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük. Ahogy elkezdenek kocsonyásodni és áttetszővé válni a szemek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a mézet és a mangópürét.
Hagyjuk kihűlni, a tetejére pedig tegyünk felkockázott mangódarabokat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!