Margherita pizza másként: puliszka az alapja

13
Nyomtatás
margherita-puliszka
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Krémes, sajtos puliszkára kerül a fűszeres paradicsomszósz és az olvadt sajt, a klasszikus margherita pizza ízei köszönnek vissza.

Ha szereted a pizzát és a puliszkát, próbáld ki a kettő ötvözetét! Kelt tészta helyett kukoricadara a hamis pizza alapja, a feltét viszont egy az egyben a margheritát idézi. 

A puliszkát megfőzheted a hagyományos, bevált recepted szerint is, de érdemes felturbózni pesztóval és sajttal, ahogy alább is olvashatod, mert sokkal ízletesebb és krémesebb lesz. 

A feltét jó minőségű paradicsomszószból, friss bazsalikomból és mozzarellából áll: előbbit házilag is elkészítheted, ha több időd van, de bolti marinara szósszal is tökéletes lesz.

Margherita puliszka

margherita-puliszka2

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 280 g kukoricadara
  • 1700 ml víz vagy alaplé
  • 1 tk.
  • 80 g bazsalikomos pesztó
  • 170 g gouda sajt lereszelve
  • 700 g paradicsomszósz (bazsalikomos)
  • 20 levél bazsalikom
  • 2 db mozzarella (lében)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Olajozzunk ki egy 23x33 centis szögletes vagy egy hasonló méretű ovális tepsit.

A vizet vagy alaplevet melegítsük forrásig. Adjuk hozzá a sót és a kukoricadarát, majd alacsony lángon főzzük 15 percig, közben kevergessük. Mikor már sűrű és puha a dara, húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a pesztót és a reszelt goudát.

Öntsük a keveréket az előkészített tepsibe. Toljuk a sütőbe 25 percre, vagy míg teljesen megköt, és már nem remegős. Kanalazzuk rá a paradicsomszószt, majd tegyünk rá bazsalikomleveleket és a szetelelt mozzarellát.

Tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre, míg a sajt megolvad. Hagyjuk pár percig hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon