Krémes, sajtos puliszka pirított gombával megkoronázva: tápláló, egészséges fogás
A puliszka nem csak olcsó és gyors, pár alapanyaggal kiegészítve isteni finom is lesz.
Ha szereted a pizzát és a puliszkát, próbáld ki a kettő ötvözetét! Kelt tészta helyett kukoricadara a hamis pizza alapja, a feltét viszont egy az egyben a margheritát idézi.
A puliszkát megfőzheted a hagyományos, bevált recepted szerint is, de érdemes felturbózni pesztóval és sajttal, ahogy alább is olvashatod, mert sokkal ízletesebb és krémesebb lesz.
A feltét jó minőségű paradicsomszószból, friss bazsalikomból és mozzarellából áll: előbbit házilag is elkészítheted, ha több időd van, de bolti marinara szósszal is tökéletes lesz.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Olajozzunk ki egy 23x33 centis szögletes vagy egy hasonló méretű ovális tepsit.
A vizet vagy alaplevet melegítsük forrásig. Adjuk hozzá a sót és a kukoricadarát, majd alacsony lángon főzzük 15 percig, közben kevergessük. Mikor már sűrű és puha a dara, húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a pesztót és a reszelt goudát.
Öntsük a keveréket az előkészített tepsibe. Toljuk a sütőbe 25 percre, vagy míg teljesen megköt, és már nem remegős. Kanalazzuk rá a paradicsomszószt, majd tegyünk rá bazsalikomleveleket és a szetelelt mozzarellát.
Tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre, míg a sajt megolvad. Hagyjuk pár percig hűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu