Eredeti tandoori fűszerkeverék: felejtsd el a bolti változatot
A tradicionális fűszerkeverék az indiai konyha egyik legnépszerűbb kiegészítője, és szerencsére házilag is könnyen összedobható.
Az úgynevezett lollipop – vagyis nyalóka – csirkecomb nagyon népszerű a különböző gasztroblogokon és -vlogokban, ugyanis a hús nagyon mutatós ebben a formában. Egy egyszerű sült csirkecombról van szó, a formázás mégis különlegessé teszi: ehhez videót is mutatunk alább.
Most az ízesítést is extrábbra vettük, ugyanis házilag kevertük ki a fűszerkeveréket, mi több, BBQ-szószt is készítettünk. Ezt persze készen is beszerezheted, ha spórolnál egy kis időt, de házilag még finomabb lesz.
A recept nem igényel különleges alapanyagokat, szárított, őrölt fűszerekkel is tökéletesen működik.
A fűszerkeverékhez keverjük össze a hozzávalókat. A recepthez nem lesz szükség mindre, a maradékot légmentesen lezárva tárolhatjuk.
A BBQ-szószt készítsük el ez alapján a recept alapján.
Közben a csirkecombokról itassuk fel a nedvességet. Alakítsuk ki a klasszikus „lollipop” formát az alábbi videó szerint.
Tegyük a combokat egy nagy tálba, locsoljunk rá olajat, majd fűszerezzük sóval és a házi keverékkel. Keverjük alaposan össze, majd fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy tepsit béleljünk ki alufóliával, majd állítsuk bele a combokat a húsos felükkel lefelé. Toljuk őket a sütőbe 25 percre.
Vegyük ki, majd kenjük le alaposan a BBQ-szósszal. Toljuk vissza még 15-20 percre, vagy míg a comb belső hőmérséklete eléri a 75 fokot.
Frissen, a maradék BBQ-szósszal leöntve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu