Színes, mediterrán tésztasaláta zöldségekkel: jól behűtve az igazi

2
Nyomtatás
mediterran-tesztasalata-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mediterrán konyha titka az egyszerűség és a minőségi alapanyagok: zamatos zöldségek, finom sajtok, olívaolaj és friss fűszerek.

Vannak azok a napok, amikor csak valami könnyű, mégis ízekben gazdag fogásra vágyunk. Egy olyan ebédre vagy vacsorára, ami nem terheli meg a gyomrot, de jólesik a melegben, és amit akár előre is elkészíthetünk. Ilyenkor jön jól a tésztasaláta. A mediterrán változattal rögtön egy tengerparti étteremben érezhetjük magunkat.

A tésztasaláta ráadásul praktikus is: hidegen az igazi, így ideális piknikre, munkahelyi ebédre vagy vendégváróként egy nyári összejövetelre.

Bátran variáld az alapreceptet sült paprikával, lila hagymával vagy fekete olívával is.

Mediterrán zöldséges tésztasaláta

mediterran-tesztasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg tészta
  • 15 dkg feta sajt
  • 10 db koktélparadicsom
  • 10 dkg olívabogyó
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 marék rukkola
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg sós vízben, majd öblítsük le, és tegyük félre hűlni.

A cukkinit szeleteljük fel, és kevés olívaolajon, grillserpenyőben vagy sütőben pirítsuk meg. Akkor jó, ha enyhén karamellizálódik.

A feta sajtot kockázzuk fel, a koktélparadicsomokat hagyhatjuk egészben vagy félbevágva.

A kihűlt tésztához keverjük hozzá a grillezett cukkinit, az olívabogyót, a paradicsomot és a fetát.

Az öntethez az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, az oregánóval, a sóval, a borssal, majd öntsük a salátára. Forgassuk össze, és adjuk hozzá a friss rukkolát.

Tegyük a hűtőbe legalább egy órára fogyasztás előtt, így az ízek jól összeérnek.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon