
Majonézes tésztasaláta pillanatok alatt: jól behűtve a legfinomabb
Nagy előnye a tésztasalátának, hogy szinte bármit beledobhatsz, amit a hűtődben találsz, a zöldségektől kezdve a felvágotton át egészen a maradék főtt tojásig.
Vannak azok a napok, amikor csak valami könnyű, mégis ízekben gazdag fogásra vágyunk. Egy olyan ebédre vagy vacsorára, ami nem terheli meg a gyomrot, de jólesik a melegben, és amit akár előre is elkészíthetünk. Ilyenkor jön jól a tésztasaláta. A mediterrán változattal rögtön egy tengerparti étteremben érezhetjük magunkat.
A tésztasaláta ráadásul praktikus is: hidegen az igazi, így ideális piknikre, munkahelyi ebédre vagy vendégváróként egy nyári összejövetelre.
Bátran variáld az alapreceptet sült paprikával, lila hagymával vagy fekete olívával is.
A tésztát főzzük meg sós vízben, majd öblítsük le, és tegyük félre hűlni.
A cukkinit szeleteljük fel, és kevés olívaolajon, grillserpenyőben vagy sütőben pirítsuk meg. Akkor jó, ha enyhén karamellizálódik.
A feta sajtot kockázzuk fel, a koktélparadicsomokat hagyhatjuk egészben vagy félbevágva.
A kihűlt tésztához keverjük hozzá a grillezett cukkinit, az olívabogyót, a paradicsomot és a fetát.
Az öntethez az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, az oregánóval, a sóval, a borssal, majd öntsük a salátára. Forgassuk össze, és adjuk hozzá a friss rukkolát.
Tegyük a hűtőbe legalább egy órára fogyasztás előtt, így az ízek jól összeérnek.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu