Tavaszi medvehagymás-goudás csiga – Leveles tésztából készül

medvehagymás goudás csiga cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tavasz egyik csalhatatlan jele a medvehagyma megjelenése, siess, mert nagyon rövid a szezonja.

A medvehagyma szezonja oly rövid, hogy mire belejönnél, már véget is ér. Érdemes minél többféle fogásban kipróbálni, egészen különleges ízt ad akár a megszokott ételeknek is. Egyre vigyázz, ha vásárolsz, hogy csak ellenőrzött helyről vedd, mert a levele laikus szemmel összetéveszthető a gyöngyvirág levelével, amely súlyosan mérgező.

Itt olvashatsz róla bővebben, miért is jó, ha eszel ebből a szuper zöldségből. A legegyszerűbb és legnépszerűbb felhasználási módja, ha pogácsába gyúrod. Óvatosan a mennyiséggel, mert nagyon erős íze van. 

Most csiga készült belőle, amelyhez nagyon jól illik valamilyen zsírosabb sajt. Ha szereted ezeket a sós nassokat, akkor készítsd el a kolbásszal és krémsajttal töltött változatot is. Mindegyik nagyon egyszerű és gyors, hiszen csak bolti leveles tészta szükséges hozzájuk. 

Medvehagymás-goudás csiga

medvehagymás goudás csiga recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál tökmag (tisztított)
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • ízlés szerint bors
  • 1 kávéskanál
  • 1 csokor medvehagyma
  • 250 gramm sajt (gouda)
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tökmagot daráljuk meg kávédarálóval, és keverjük össze a tökmagolajjal. A medvehagymát vágjuk apróra, a sajtot reszeljük le. 

A leveles tésztát nyújtsuk ki, és kenjük meg a tökmagkrémmel. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával és majdnem az összes sajttal. A hosszanti oldalától kezdve tekerjük fel, és vágjuk 1-1,5 centiméteres csíkokra. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük rá a csigákat. A tojást verjük fel, és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük a csigákat 30 percig. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük