Mennyei, krémes kaszinótojás: ropogós baconchips díszíti

5
Nyomtatás
kremes-kaszinotojas
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szilveszteri parti nemcsak a virsliről és a lencséről szól, hanem a hidegtálra valókról is. Ezúttal egy baconnel meghintett kaszinótojás-receptet mutatunk.

A kaszinótojás mindig aduász, ha hidegtálakról vagy gyorsan elkészíthető, vendégvárós előételekről van szó, legyen az apropója akár a szilveszter, akár más, ünnepi alkalom. Alig valamiből készül, szinte elronthatatlan, és bármivel szabadon megfűszerezhető. 

A díszítése is lehet sokszínű, így a kaportól a petrezselymen át egészen az újhagymáig bármivel megszórhatod a kész kaszinótojásokat. Ezúttal egy csemegeuborkával kevert, baconchipsszel hintett variációt mutatunk.

Mennyei, krémes kaszinótojás

kremes-kaszinotojas

Hozzávalók 16 darabhoz

A kaszinótojáshoz:

  • 8 db tojás
  • 60 g majonéz
  • 2 tk. csemegeuborka-lé
  • 0.5 tk. mustár
  • 1 csipet
  • 1 csipet fekete bors
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 2 db csemegeuborka

A díszítéshez:

  • 0.25 kk. pirospaprika
  • 80 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egy nagy lábasban főzzük keményre kb. 8-10 perc alatt. 

Ha megfőttek, öntsük le róluk a vizet, és öntsünk rájuk hideg vizet, hogy a héjat minél könnyebben le tudjuk róluk szedni. 

A tojásokat pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és a sárgájukat egy kanál segítségével szedjük ki, és tegyük bele egy közepes méretű tálba.

Törjük össze a sárgákat egy villával, majd adjuk hozzá a majonézt, a savanyúság levét, a mustárt, a sót, a borsot és a fokhagymaport, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott csemegeuborkát, és ezt is keverjük bele.  Szükség és ízlés szerint fűszerezzük tovább sóval és borssal.

A bacont pirítsuk le egy serpenyőben, majd tegyük félre hűlni. Ha már kihűlt, aprítsuk kisebb darabokra, és tegyük félre.

A kész tojáskrémet egy teáskanál segítségével töltsük vissza a tojásfehérjékbe. A tetejüket hintsük meg őrölt pirospaprikával, és szórjunk rájuk néhány darab ropogós bacondarabot is.

Tálaljuk rögtön, vagy tegyük be a hűtőbe a vendégek érkezéséig.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon