Céklával színezett töltött tojás: a krémes töltelék kacsazsírral készül
A mutatós, élénk színbe öltözött tojásfehérje a tölteléktől lesz ellenállhatatlan, egyszerűen muszáj kipróbálni!
A kaszinótojás mindig aduász, ha hidegtálakról vagy gyorsan elkészíthető, vendégvárós előételekről van szó, legyen az apropója akár a szilveszter, akár más, ünnepi alkalom. Alig valamiből készül, szinte elronthatatlan, és bármivel szabadon megfűszerezhető.
A díszítése is lehet sokszínű, így a kaportól a petrezselymen át egészen az újhagymáig bármivel megszórhatod a kész kaszinótojásokat. Ezúttal egy csemegeuborkával kevert, baconchipsszel hintett variációt mutatunk.
A tojásokat egy nagy lábasban főzzük keményre kb. 8-10 perc alatt.
Ha megfőttek, öntsük le róluk a vizet, és öntsünk rájuk hideg vizet, hogy a héjat minél könnyebben le tudjuk róluk szedni.
A tojásokat pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és a sárgájukat egy kanál segítségével szedjük ki, és tegyük bele egy közepes méretű tálba.
Törjük össze a sárgákat egy villával, majd adjuk hozzá a majonézt, a savanyúság levét, a mustárt, a sót, a borsot és a fokhagymaport, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott csemegeuborkát, és ezt is keverjük bele. Szükség és ízlés szerint fűszerezzük tovább sóval és borssal.
A bacont pirítsuk le egy serpenyőben, majd tegyük félre hűlni. Ha már kihűlt, aprítsuk kisebb darabokra, és tegyük félre.
A kész tojáskrémet egy teáskanál segítségével töltsük vissza a tojásfehérjékbe. A tetejüket hintsük meg őrölt pirospaprikával, és szórjunk rájuk néhány darab ropogós bacondarabot is.
Tálaljuk rögtön, vagy tegyük be a hűtőbe a vendégek érkezéséig.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu