
Sűrű, mentás zöldborsó-krémleves laktózmentesen: főételnek is beillik
A legegyszerűbb alapanyagból is elképesztően finom ételeket lehet készíteni, ha szabadjára engedjük a fantáziánkat. A zöldborsó különösen jó páros a mentával, a duójukból készült leves az egyik legfinomabb.
Mindössze 5 hozzávalóra, egy kis olajra, sóra és borsra van szükség hozzá. Lehetőleg friss, zsenge zöldborsót használjunk, ugyanis annak van a legédesebb aromája, de ha valamiért nem jutunk hozzá, akkor fagyasztottból is elkészíthető.
A mentától frissítő lesz az összhatás, hiába meleg a leves, mégis nyári a hangulata. Főzeléket is készíthetünk ezzel a párossal, természetesen akkor kevesebb alaplére és több borsóra van szükség.
Laktózmentesen
Ez a verzió laktózmentes, nyáron jobban kedvelem ezeket a leveseket, nem kavarják meg a gyomrot, ráadásul, ha nagyobb adaggal készítünk belőle, akkor tovább eláll. Aki viszont selymesebbre szeretné, az a turmixolás után tegyen bele egy kis tejszínt.
Mentás zöldborsó-krémleves

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss menta
- 2 darab újhagyma (vagy 1 darab vöröshagyma)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre zöldborsó
- 2.5 deciliter alaplé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymákat és a mentát.
Melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az összeaprított hagymákat és a mentát.
Pár percig dinszteljük, míg a hagyma puha nem lesz.
Mehet hozzá a zöldborsó és az alaplé is, alacsony lángon 15 percig főzzük.
Botturmixszal pürésítsük le, majd mehet bele a só, bors. Melegen, egy löttyintésnyi olívaolajjal tálaljuk.
Melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az összeaprított hagymákat és a mentát.
Pár percig dinszteljük, míg a hagyma puha nem lesz.
Mehet hozzá a zöldborsó és az alaplé is, alacsony lángon 15 percig főzzük.
Botturmixszal pürésítsük le, majd mehet bele a só, bors. Melegen, egy löttyintésnyi olívaolajjal tálaljuk.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!