9 praktika, amitől egy pillanat alatt eltűnik a zsír a grillsütőről - Így nem lesz szenvedés másnap elmosni
A kerti partik réme: az odaszáradt, leszedhetetlen zsír.
A grillszezonba mindenkképp illeszd be ezt a mennyei mexikói grillezett kukoricát, az elotét, hiszen nagyon ízes, fűszeres, és teljesen más összhatást nyújt, mint amit eddig kóstoltál. A megfőtt, majd grillezett kukorica egy majonézes „bundát” kap, amelybe chili és lime-lé kerül, az egészre pedig reszelt sajt és apróra vágott friss koriander is kerül.
A kukorica akkor lesz a legjobb, ha grillrácson sütöd, de akkor sincs semmi veszve, ha erre nincsen lehetőséged: használj helyette grillserpenyőt, és készítsd el a tűzhelyen a pikáns harapnivalót. Az elote remek választás, ha különlegesebb köretre vágysz, de önmagában, akár partikajaként is megállja a helyét.
Mivel a recept vegán, ezért a hozzávalók közt majonézből és sajtból is növényi verzió szerepel, de ha számodra nem okoznak gondot a tejtermékek és a tojás, akkor bátran helyettesítsd más változatokkal.
Kevés sós vízben főzzük meg a kukoricákat az ebben a receptben szereplő leírás szerint. Hagyjuk kissé hűlni, majd tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel töröljük szárazra.
Helyezzük a csöveket grillrácsra, vagy ennek hiányában használjunk grillserpenyőt, és 2-3 percenként megforgatva süssük meg őket.
Közben készítsük el a szószt. Ehhez egy tálkában keverjünk össze minden hozzávalót, majd ha a kukoricák kissé kihűltek, gazdagon kenjük le vele. Szórjuk meg reszelt sajttal és korianderrel, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu