Grillezett kukorica új szintre emelve: próbáld ki a mexikói változatát

10
Nyomtatás
Mexikoi-grillezett-kukorica-elote-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mexikói grillezett kukorica a strand- és a grillszezon koronázatlan királya: füstös, fűszeres és édes, a selymes krémnek köszönhetően pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

A grillszezonba mindenkképp illeszd be ezt a mennyei mexikói grillezett kukoricát, az elotét, hiszen nagyon ízes, fűszeres, és teljesen más összhatást nyújt, mint amit eddig kóstoltál. A megfőtt, majd grillezett kukorica egy majonézes „bundát” kap, amelybe chili és lime-lé kerül, az egészre pedig reszelt sajt és apróra vágott friss koriander is kerül.

A kukorica akkor lesz a legjobb, ha grillrácson sütöd, de akkor sincs semmi veszve, ha erre nincsen lehetőséged: használj helyette grillserpenyőt, és készítsd el a tűzhelyen a pikáns harapnivalót. Az elote remek választás, ha különlegesebb köretre vágysz, de önmagában, akár partikajaként is megállja a helyét.

Mivel a recept vegán, ezért a hozzávalók közt majonézből és sajtból is növényi verzió szerepel, de ha számodra nem okoznak gondot a tejtermékek és a tojás, akkor bátran helyettesítsd más változatokkal.

Mexikói grillezett kukorica

Mexikoi-grillezett-kukorica-elote

Hozzávalók 4 darabhoz

A kukoricához:

  • 4 cső csemegekukorica
  • 2 tk.
  • 2 l víz
  • 50 g vegán sajt lereszelve
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva

A szószhoz:

  • 2 ek. vegán majonéz
  • 1 tk. friss lime-lé
  • 0.5 db lime reszelt héja
  • 0.5 tk. chilipor
  • 0.25 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Kevés sós vízben főzzük meg a kukoricákat az ebben a receptben szereplő leírás szerint. Hagyjuk kissé hűlni, majd tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel töröljük szárazra.

Helyezzük a csöveket grillrácsra, vagy ennek hiányában használjunk grillserpenyőt, és 2-3 percenként megforgatva süssük meg őket.

Közben készítsük el a szószt. Ehhez egy tálkában keverjünk össze minden hozzávalót, majd ha a kukoricák kissé kihűltek, gazdagon kenjük le vele. Szórjuk meg reszelt sajttal és korianderrel, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon