Ragacsos, mézes-chilis csirkeszárnyak: vajpuha a hús

11
Nyomtatás
csirkeszarny
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mézes-chilis csirkeszárnyak legnagyobb vonzereje a szósz, ami egyszerre édes, csípős és ragacsos.

A csirkeszárny még mindig az egyik legolcsóbb alapanyag, amit változatosan készíthetsz el. A ragacsos, mézes-chilis változattal nincs semmi macera, az eredmény pedig lenyűgöző. A méz és a chili kombinációja egyedülálló ízvilágot eredményez, amitől minden falat igazi élvezet lesz.

A csirkeszárnyak népszerűsége abban is rejlik, hogy tökéletesek bulikra és összejövetelekre. Kézzel könnyen fogyaszthatók, és különféle mártogatósokkal, szószokkal kínálva mindenki kedvére válogathat belőlük.

Ahhoz, hogy a csontos hús igazán vajpuha legyen, fontos a megfelelő előkészítés. A csirkeszárnyakat érdemes először egy kicsit bepácolni, hogy a fűszerek és az ízek jól átjárják a húst. Ha kéznél van a grillsütőd, azon is megsütheted a szárnyakat. 

Mézes-chilis csirkeszárnyak

mezes-chilis-csirkeszarnyak-receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál apróra vágott chilipaprika
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Öblítsük át, majd csöpögtessük le a csirkeszárnyakat, papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet. Vágjuk mindegyiket ketté.

Egy nagy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, az apróra vágott chilipaprikát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót, borsot.

Tegyük a csirkeszárnyakat a tálba, és jól forgassuk át őket, hogy minden oldalukat bevonja a pác. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig, de akár hosszabb időre is betehetjük a hűtőbe.

Rendezzük a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ügyeljünk rá, hogy ne fedjék egymást a darabok.

Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 35-40 percig, közben egyszer fordítsuk meg őket, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára süljön.

Amikor a szárnyak puhák, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit hűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon