
Mézes-mustáros pác az omlós karajhoz: grillen sütve próbáld ki

Itt a jó idő, indul a grillszezon! A húsokat bepácolva érdemes a rácsra dobni, ezt a mézes-mustáros sertéskarajt mindenképp próbáld ki.
Bármilyen húsról is legyen szó, sokkal szaftosabb és finomabb lesz, ha a sütés előtt bepácolod, nem mindegy azonban, hogy milyen marinádot használsz, és mennyi ideig hagyod benne az alapanyagot. A viszonylag nagyobb darab sertéskarajhoz az alábbi pácot ajánljuk, a fűszeres lé átjárja majd a húst, isteni finom és vajpuha lesz tőle.
A pác alapja olívaolaj, amelybe szójaszósz, ecet, ketchup és mustár kerül, azonban figyelj arra, hogy ezek a hozzávalók alapból is sósak, nem biztos, hogy szükség lesz még pluszsóra. A fűszerek közül a fokhagyma és a bors nem hiányozhat, de zöldfűszerekkel is dolgozhatsz, mehet bele oregánó, petrezselyem, akár bazsalikom is.
Mézes-mustáros pác karajhoz

Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab sertéskaraj
- 30 ml szójaszósz
- 120 ml olívaolaj
- 60 ml alma- vagy fehérborecet
- 4 ek ketchup
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek méz
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
- 0.5 tk petrezselyem
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A pác hozzávalóit keverjük össze, vigyázzunk, mert a szójaszósz, a ketchup és a mustár alapból is sós.
A sertéskarajt tegyük tálba, öntsük rá a pácot. Forgassuk vele egybe, fedjük le, tegyük a hűtőbe 4 órára vagy egy éjszakára.
Utána a megszokott módon grillezzük, a hőfoktól függően nagyjából 10-15 percig süssük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!