Mindig szezonális ropogós saláta: mézes-mustáros öntet koronázza meg
Húsok tökéletes kísérője ez a frissítő, roppanós saláta, amelynek a pikáns öntet a lelke!
Ha a néha már unalmas csirkemell helyett valamilyen más húst készítenél, a karaj az egyik legjobb választás: pillanatok alatt megsül, rengetegféleképpen ízesíthető és nagyon szaftos marad. Az alábbi receptben mézes-mustáros pácot kap, így nemcsak isteni lesz, de nagyon omlós is.
Érdemes a marinádban legalább fél órát állnia, hogy a hús jól átvegye az ízeket, illetve a pác is aranyat ér, ki ne öntsd utána! Lassú tűzön főzve ízletes, sűrű szósz lesz belőle, amely az omlós, szaftos karaj tökéletes megkoronázása!
A húson és az olajon kívül keverjünk össze minden más hozzávalót egy tálban. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a húst a pácba, alaposan forgassuk vele egybe. Fedjük le, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. A húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla a felesleges marinádot.
Tegyük a karajt a forró olajba, majd oldalanként 4-5 percig süssük. Tegyük félre pihenni.
A megmaradt pácot öntsük egy kis lábasba, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, míg sűrű szósz lesz belőle.
A megsült karajt a szósszal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu