Egyszerű mogyoróvajas energiagolyó 5 hozzávalóból, zabpehellyel gyúrva

mogyoróvajas zabpelyhes energiagolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a mogyoróvajat, készítsd el ezt az energiagolyót, garantáltan imádni fogod.

A sütés nélküli desszertek nemcsak a melegben jönnek jól, hanem akkor is, ha időszűkében vagy, de édességet szeretnél az asztalra tenni. Szerencsére széles a választék, azonban az energiagolyó örök kedvenc, nem elég, hogy kielégíti az édes íz iránti vágyad, még fel is tölt, mindezt egészségesen.

Ha szereted a kókuszgolyót, a hagyományos változatot is elkészítheted energiadúsabb formában, amely cukor helyett datolyától lesz édesebb. Ha a zabpelyhes sütiket kedveled, akkor készíts kekszet, amelyet fehér csokival és aszalt áfonyával tudsz még ütősebbé tenni. 

Ebben az energiagolyóban a mogyoróvaj íze dominál, amelyhez nagyon jól illik a csoki. Az alapja zabpehely, amelytől rostdús lesz, a lenmagot viszont nyugodtan helyettesítheted chiamaggal.

Mogyoróvajas-zabpelyhes energiagolyó

mogyoróvajas zabpelyhes energiagolyó recept

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 220 gramm mogyoróvaj (krémes)
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 130 gramm zabpehely
  • 50 gramm lenmag
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törjük össze kis darabokra. A hozzávalókat tegyük tálba, gyúrjuk össze. Ha száraz, nyugodtan tegyünk hozzá még mézet. 

A masszát tegyük fél órára a hűtőbe.

Gyúrjunk belőle kis golyókat, tegyük egy tálcára és máris ehetjük. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük