Mont Blanc-pohárkrém: mennyei gesztenyés desszert egyszerűen

5
Nyomtatás
Mont-Blanc-poharkrem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A Mont Blanc-pohárkrém egy alpesi havas hegycsúcsokat idéző desszert, amelyben a fehér csoki és a gesztenye íze dominál.

A Mont Blanc-pohárkrém egy igazi különlegesség, amely az Alpok legmagasabb hegycsúcsáról kapta a nevét. Az összeállításban a gesztenye és a fehér csoki dominál, ami egy tökéletes desszertté teszi a hűvösebb időkre.

Bár a desszert neve hangzatos és mutatós, az elkészítése mégsem vesz igénybe órákat, így kezdőként vagy idő hiányában is bátran nekifoghatsz. A recept vegán, azaz sem tojás, sem tejszármazékok nem kerülnek bele.

Mont Blanc-pohárkrém

Mont-Blanc-poharkrem

Hozzávalók 6 adaghoz

A fehér csokis krémhez:

  • 1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet
  • 500 ml szója- vagy más növényi ital
  • 100 g vegán fehér csoki

A gesztenyés krémhez:

  • 200 g natúr gesztenyemassza (cukrozatlan, nem ízesített)
  • 150 g vegán krémsajt
  • 2 ek. porcukor
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 50 ml szója- vagy más növényi ital
  • 1 csipet

Az összeállításhoz:

  • 200 g vaníliás keksz
  • 1 ek. porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Először a vaníliás krémet készítjük el. Ehhez tegyük egy kisebb tálkába a pudingport, a cukrot és a sót, és egy kevés szójaitallal keverjük csomómentesre. A maradék szójaitalt kezdjük el forralni egy közepes lábasban, adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és folyamatos keverés mellett főzzünk belőle pudingot.

Vegyük le a tűzről, tördeljük bele a fehér csokit, hagyjuk, hogy 1-2 perc alatt megolvadjon, majd alaposan keverjük össze. Takarjuk le fóliával, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Közben készítsük el a gesztenyés krémet. Tegyük egy tálba a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát, a vegán krémsajtot, a szójaitalt, a porcukrot, a sót és a vaníliakivonatot, és kézi mixerrel dolgozzuk össze.

Készítsünk elő 6 egyforma, kb. 150 ml-es (maximum 200 ml-es) desszertespoharat vagy tálkát, és tördeljük bele a kekszet. Mehet a kekszre a fehér csokis, végül pedig a gesztenyés krém. Ahhoz, hogy a desszert valóban hegycsúcsokra hasonlítson, érdemes a gesztenyés krémet habzsákba kanalazni, és csúcsos formában a vaníliás krém tetejére nyomni.

Legalább 2 órát hűtőben pihentessük, és fogyasztás előtt szórjuk meg porcukorral.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon