Isteni csokis keksz pisztáciába forgatva: fél óra alatt elkészül
Hogy az ünnep szelleme ne változzon lidérccé, mutatunk egy villámgyorsan elkészíthető, csokoládémámorban úszó, pisztáciában hempergetett kekszet, amellyel bárkit lenyűgözhetsz!
Ezt a krémes előételt a pisztácia és a mortadella harmóniája teszi tökéletessé.
Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni is, hiszen a kész mortadellát és a pisztáciát, vagy egyszerűsítve akár a pisztáciás mortadellát is, csupán le kell turmixolni, hozzáadni a sajtot és a tejet, ízlés szerint fűszerezni, újból leturmixolni, rádobni némi dekort, és már kenyérre is kenhető.
A mortadellát kockázzuk fel, majd tegyük bele a turmixgépbe és pürésítsük le. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott pisztáciát, feltéve, hogy nincs már benne alapból a mortadellában. Ha benne van, az sem gond, akkor csak a pisztácia felét adjuk hozzá.
Ezt követően tegyük bele a turmixba a sajtot és a tejet, löttyintsük meg egy kis olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd újból turmixoljuk le alaposan az egészet. Akkor jó a mousse, ha már szép habos az állaga.
Ekkor érdemes még egyszer kóstolni, hogy elég sós-e, és ha igen, már tölthetjük a habkinyomó zsákba.
Kis adagokban nyomjuk rá kenyérre vagy frissen sült levelestészta-korongokra, hintsük meg rózsaborssal és egy kis petrezselyemmel, majd már tálalhatjuk is.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu