Mustáros kelbimbónyárs kevés munkával: finom köret egészségesen

3
Nyomtatás
Mustaros-kelbimbonyars-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mustáros kelbimbónyárs az egyik legjobb téli köret, amit a vitamindús zöldségből készíthetsz: pikáns, kellemesen fűszeres és nagyon egészséges.

Ez a mustáros kelbimbónyárs elsőre talán túl macerásnak tűnhet, de alig van vele több munka, mint egy egyszerű tepsis zöldséggel, és ezzel a módszerrel egy sokkal érdekesebb köretet kapsz.

A kelbimbók előkészítése mindössze abból áll, hogy megmosod, megpucolod és félbevágod őket, majd hurkapálcákra tűzdeled. Utolsó lépésként pedig nincs más dolgod, mint rájuk kenni a mustáros szószt, a többit pedig a sütő végzi.

A sütésnél két opció közül választhatsz: ha puhára sülve szereted a kelbimbót, akkor kövesd a receptet, ha viszont picit roppanósabb állag a célod, akkor 5-10 perccel rövidítsd le a sütési időt.

Mustáros kelbimbónyárs

Mustaros-kelbimbonyars

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g kelbimbó
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 2 ek. juharszirup vagy méz
  • 1 ek. balzsamecet vagy fehérborecet
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót mossuk meg, vágjuk le róla a külső, sérült leveleket, és vágjuk félbe. Szurkáljuk hurkapálcákra, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. 

A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd kenjük a nyársakra. 

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon