Tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle
A krémes, tepsis kelbimbó hús nélkül is teljes értékű fogás.
Ez a mustáros kelbimbónyárs elsőre talán túl macerásnak tűnhet, de alig van vele több munka, mint egy egyszerű tepsis zöldséggel, és ezzel a módszerrel egy sokkal érdekesebb köretet kapsz.
A kelbimbók előkészítése mindössze abból áll, hogy megmosod, megpucolod és félbevágod őket, majd hurkapálcákra tűzdeled. Utolsó lépésként pedig nincs más dolgod, mint rájuk kenni a mustáros szószt, a többit pedig a sütő végzi.
A sütésnél két opció közül választhatsz: ha puhára sülve szereted a kelbimbót, akkor kövesd a receptet, ha viszont picit roppanósabb állag a célod, akkor 5-10 perccel rövidítsd le a sütési időt.
A kelbimbót mossuk meg, vágjuk le róla a külső, sérült leveleket, és vágjuk félbe. Szurkáljuk hurkapálcákra, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd kenjük a nyársakra.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu