Mustáros sertéskaraj zöldségekkel sütve: kiadós egytepsis recept

2
Nyomtatás
Mustáros sertéskaraj zöldségekkel sütve cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával készül az ínycsiklandó tepsis fogás, amit érdemes ízlés szerint alakítani. A fantasztikus recept kezdő konyhatündéreknek is sikerülni fog!

A zordabb időben jólesnek a tepsis ételek. Főleg akkor, ha nincs sok munka a finomság elkészítésével. A most terítékre kerülő étel is ilyen: a sertéskaraj mustáros pácban pihen, majd zöldségágyon sül szép pirosra.

Így is lehet!

A recept egyszerű, finom és sokféle extrával izgalmasabbá tehető. Én a páchoz tejszínt és mustárt kevertem össze az ízesítőkkel, de ha azt szeretnéd, hogy karakteresebb legyen, akkor érdemes kétfajta mustárral dolgozni, mint a dijoni mustár (4 evőkanál) és a magos mustár (2 evőkanál).

A hús zöldségágyon pirul, a receptben krumpli, hagyma és brokkoli is szerepet kap. Én a brokkolit menet közben adtam az ételhez, de akár az elején is hozzákeverheted. Ha pedig szeretnéd, tedd még színesebbé, adj hozzá kelbimbót, kaliforniai paprikát vagy cukkinit. A sajt opcionális, amit akkor is a tepsis finomság tetejére szórhatsz, ha megfordítottad a húst.

Mustáros sertéskaraj zöldségekkel sütve

Mustáros sertéskaraj zöldségekkel sütve ct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 szelet karaj
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 80 dkg krumpli
  • 1 fej brokkoli
  • 3 fej lila hagyma
  • kevés olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, ezután kicsit klopfoljuk ki.

A mustárhoz keverjük hozzá a tejszínt, sót, borsot, majoránnát és fokhagymát. Ezzel a páccal kenjük meg a hússzeleteket. A bepácolt húst lefedve tegyük hűtőbe néhány órára, akár egy éjszakára.

A krumplit, brokkolit és a hagymát tisztítsuk meg, majd tetszőlegesen daraboljuk fel.

Az előkészített krumplit és hagymát helyezzük tepsire, majd szórjunk rájuk sót és borsot.

A bepácolt húst tegyük a tepsibe helyezett krumpli és hagyma tetejére. Ezután locsoljuk meg olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre. (A húst félidőnél fordítsuk meg.) A sütési idő 20. percénél a brokkolirózsákat is helyezzük a húsra, és reszelt sajttal is ekkor szórjuk meg.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon