
Sarkadi pecsenye a mama receptje alapján: kiadós és nagyon finom fogás
Varázsold az otthonodba a retró hangulatú éttermek kedvencét, a család és a barátok imádni fogják az ízletes fogást.
A zordabb időben jólesnek a tepsis ételek. Főleg akkor, ha nincs sok munka a finomság elkészítésével. A most terítékre kerülő étel is ilyen: a sertéskaraj mustáros pácban pihen, majd zöldségágyon sül szép pirosra.
A recept egyszerű, finom és sokféle extrával izgalmasabbá tehető. Én a páchoz tejszínt és mustárt kevertem össze az ízesítőkkel, de ha azt szeretnéd, hogy karakteresebb legyen, akkor érdemes kétfajta mustárral dolgozni, mint a dijoni mustár (4 evőkanál) és a magos mustár (2 evőkanál).
A hús zöldségágyon pirul, a receptben krumpli, hagyma és brokkoli is szerepet kap. Én a brokkolit menet közben adtam az ételhez, de akár az elején is hozzákeverheted. Ha pedig szeretnéd, tedd még színesebbé, adj hozzá kelbimbót, kaliforniai paprikát vagy cukkinit. A sajt opcionális, amit akkor is a tepsis finomság tetejére szórhatsz, ha megfordítottad a húst.
A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, ezután kicsit klopfoljuk ki.
A mustárhoz keverjük hozzá a tejszínt, sót, borsot, majoránnát és fokhagymát. Ezzel a páccal kenjük meg a hússzeleteket. A bepácolt húst lefedve tegyük hűtőbe néhány órára, akár egy éjszakára.
A krumplit, brokkolit és a hagymát tisztítsuk meg, majd tetszőlegesen daraboljuk fel.
Az előkészített krumplit és hagymát helyezzük tepsire, majd szórjunk rájuk sót és borsot.
A bepácolt húst tegyük a tepsibe helyezett krumpli és hagyma tetejére. Ezután locsoljuk meg olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre. (A húst félidőnél fordítsuk meg.) A sütési idő 20. percénél a brokkolirózsákat is helyezzük a húsra, és reszelt sajttal is ekkor szórjuk meg.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu