
Omlós, mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel: egyszerűen készül a tepsis lakoma

A szaftos tarja a körettel együtt készül, igazi tartalmas fogás, melyből jólesik minden falat.
A sertés legszaftosabb része a tarja, a húst sütőbe tolva a legjobb elkészíteni. A tarja jól fűszerezhető, érdemes valamilyen pácba forgatni, én most mustárossal próbáltam ki.
A mustár mellett intenzív ízesítők teszik csodássá a húst. A sült tarja zöldségágyon pirul, így a körettel együtt kerül az asztalra. Ha kicsit különlegesebbre készítenéd, akkor víz helyett sörrel locsold meg a húst. A fenséges fogás mellé érdemes savanyúságot is kínálni.
Mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel

Hozzávalók 6 szelethez
- 3 evőkanál dijoni mustár
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 6 evőkanál olaj
- 6 szelet tarja
- 1 kg krumpli
- 30 dkg sárgarépa
- 2 darab lila hagyma
- 1 dl víz
- kevés olaj
Elkészítés:
A dijoni mustárt mérjük keverőtálba és adjuk hozzá a sót, borsot, chiliport, chilipelyhet, fokhagymaport, majoránnát, Worcestershire-szószt, 6 evőkanál olajat, az egészet keverjük alaposan össze.
A fűszeres, mustáros keverékbe forgassuk bele a hússzeleteket, majd fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára pihenni.
A zöldségeket tisztítsuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel. Az előkészített zöldségeket tegyük tepsibe, a tetejükre helyezzük rá a hússzeleteket, locsoljuk meg vízzel és kevés olajjal. A tepsit fedjük le fóliával és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, majd süssük 40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a húst és toljuk vissza még 20-25 percre, addig, amíg a hús mindkét oldalán szépen megpirul.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!