Omlós, mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel: egyszerűen készül a tepsis lakoma

mtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos tarja a körettel együtt készül, igazi tartalmas fogás, melyből jólesik minden falat.

A sertés legszaftosabb része a tarja, a húst sütőbe tolva a legjobb elkészíteni. A tarja jól fűszerezhető, érdemes valamilyen pácba forgatni, én most mustárossal próbáltam ki.

A mustár mellett intenzív ízesítők teszik csodássá a húst. A sült tarja zöldségágyon pirul, így a körettel együtt kerül az asztalra. Ha kicsit különlegesebbre készítenéd, akkor víz helyett sörrel locsold meg a húst. A fenséges fogás mellé érdemes savanyúságot is kínálni.

Mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel

mtct1

Hozzávalók 6 szelethez

  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 szelet tarja
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 darab lila hagyma
  • 1 dl víz
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A dijoni mustárt mérjük keverőtálba és adjuk hozzá a sót, borsot, chiliport, chilipelyhet, fokhagymaport, majoránnát, Worcestershire-szószt, 6 evőkanál olajat, az egészet keverjük alaposan össze.

A fűszeres, mustáros keverékbe forgassuk bele a hússzeleteket, majd fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára pihenni.

A zöldségeket tisztítsuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel. Az előkészített zöldségeket tegyük tepsibe, a tetejükre helyezzük rá a hússzeleteket, locsoljuk meg vízzel és kevés olajjal. A tepsit fedjük le fóliával és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, majd süssük 40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a húst és toljuk vissza még 20-25 percre, addig, amíg a hús mindkét oldalán szépen megpirul.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük