Mustáros, virslis táska egyszerűen: olcsó és nagyon finom harapnivaló

vtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A levelestészta-csomagokba a virsli mellé mustár kerül, melytől pikáns zamatot kap a nasi, amelyet nyugodtan el is csomagolhatsz.

Imádom a leveles tésztát, mindig tartok belőle kéznél, hisz gyorsan össze lehet dobni belőle valamilyen villám-harapnivalót, melyek lehetnek édesek vagy sósak. Utóbbiak közül a virslivel töltött a kedvencem, szuper vendégváró, mely még a csomagolást is jól tűri, ezért iskolába, munkahelyre vagy piknikre is bátran el lehet vinni.

A virsli mellé nem kötelező mást tenni, de ha dúsítanád valamivel, akkor próbáld ki reszelt sajttal vagy mustárral, melyektől még sokkal finomabb lesz a táska. A batyu bármilyen méretben készülhet, lehet óriási vagy picike, ahogy neked tetszik. A csomagok tetejét szórd meg fekete szezámmaggal, úgy sokkal mutatósabb a finomság.

Mustáros-virslis táska

vtct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csomag leveles tészta
  • kevés liszt a tészta alá
  • mustár ízlés szerint
  • 8 darab virsli
  • 1 darab tojás
  • fekete szezámmag ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd hosszában vágjuk félbe, majd a feleket vágjuk négy darabra (ha nagyobb táskákat csinálunk, akkor nem kell ennyi darabra vágni a tésztát).

A virsliket vágjuk fel, igazítsuk a tészta méretéhez.

Fogjunk egy darab tésztát, kenjük meg ízlés szerint mustárral, helyezzük rá a virslit az egyik felére. A tészta üres oldalát hajtsuk rá, villa segítségével rögzítsük a széleket.

A leveles tésztás csomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tészta tetejét kenjük meg felvert tojással, szórjunk rá fekete szezámmagot. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük