Könnyű csirkés rizses hús indiai recept alapján: sokféle izgalmas hozzávaló kerül bele
Az indiai csirkés rizses húsba csonthéjasok és izgalmas fűszerek is kerülnek.
Ha kedveled az indiai konyhát, és az illatozó fogásokat szívesen készíted el házilag, akkor a szinte kötelezőnek számító naankenyeret se hagyd ki a sorból. Most egy gyors receptet mutatok: mivel ez egy vegán változat, kissé különbözik az eredeti összeállítástól.
Egyszerű összetevőkből áll, és könnyebb elkészíteni, mint egy hagyomános kenyeret, mivel csak minimális dagasztást igényel. A recept egyszerűsége mellett azonban mindenképp szükség van egy öntöttvas serpenyőre vagy edényre – tapadásmentes serpenyőben nem lesz az igazi a laposkenyér.
Keverjük a cukrot a meleg vízbe, morzsoljuk bele az élesztőt, és 5-10 percre tegyük meleg helyre, hogy felfusson.
Közben egy tálban keverjük a liszthez a sót és a sütőport. Keverjük a felfutott élesztőhöz a kókuszjoghurtot és az olívaolajat, majd öntsük a lisztes alaphoz. Gyúrjuk össze a tésztát, és dagasszuk 5 percig. Takarjuk le a tálat fóliával vagy nedves konyharuhával, és legalább 2 órát pihentessük meleg helyen.
Ha letelt az idő, a tésztát ismét gyúrjuk össze, osszuk 6 egyforma részre, és formázzunk belőlük gombócokat. Csomagoljuk egyenként fóliába, és további 10-15 percig pihentessük.
Közben egy kis tálkában keverjük össze a zúzott fokhagymát és a felolvasztott vajalternatívát, és tegyük félre.
Az öntöttvas serpenyőt hevítsük fel.
Csomagoljuk ki a gombócokat, és lisztezett felületen nyújtsuk ki. Egyik oldalukat kenjük be vékonyan vízzel, hogy ne ragadjanak le, majd helyezzük a vizes oldalukkal a serpenyőbe. Közepes hőfokon süssük 1-1,5 percig, vagy amíg a széleik ki nem száradnak, és a közepük hólyagos nem lesz, majd fordítsuk át, és a másik oldalukat is süssük aranybarnára.
Szedjük őket tányérra, kenjük be az előkészített fokhagymás vajjal, szórjuk meg korianderrel, és máris fogyaszthatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu