Isteni fermentált cékla: probiotikumként is szuper
A fermentált cékla nemcsak szuper egészséges savanyúság, de probiotikumban gazdag harapnivaló is. Sok fűszerrel kombináld!
A cékla és a narancs külön-külön is értékes élelmiszerek, hiszen tele vannak nélkülözhetetlen tápanyagokkal. Mindkettőnek lenyűgöző az antioxidáns hatása, és mivel szuperül kiegészítik egymást – ahogy ennél az immunerősítő céklás ivólénél is láthatjuk –, érdemes őket minél többféle módon kombinálni.
Mivel egy hideg salátáról van szó, a céklát akár korábban is megsütheted, fogyasztás előtt pedig csak hozzá kell adnod a többi alapanyagot. És bár elsőre egy téli fogás látszatát kelti, a friss citrus miatt nyáron is fogyaszthatod üdítő hatása miatt.
A céklát daraboljuk tetszőleges kockákra vagy hasábokra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és fólia alatt, 175 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 30 perc alatt. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Tegyük egy nagyobb tálba, adjunk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan forgassuk össze.
Hidegen tálaljuk, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu