
Narancsos-mustáros pácban grillezett csirkemell: szaftos és vajpuha lesz a hús

A csirkemell a mai napig az egyik legkedveltebb húsrész, nem véletlenül: megfelelően készítve isteni finom, szaftos és omlós.
Egy izgalmas pác szinte bármilyen alapanyagot a köbre emel, legyen szó zöldségről vagy húsról. Mivel a csirkemell egy viszonylag száraz húsrész, nála még fontosabb a megfelelő marinád, amely nem csak ízesíti, szaftosan is tartja.
Az alábbi pácban a narancs és a mustár íze dominál, de hogy ne legyen túl savas a végeredmény, egy kevés barna cukor ellensúlyozza a fanyar ízeket. Utóbbinak nem csak az ízesítésben van szerepe, grillezés közben szépen karamellizálódik a hús külsején.
Ha nincs grilled, sütőben is elkészítheted a húst: ehhez előbb pirítsd körbe serpenyőben, hogy kérget kapjon, majd utána told 200 fokos sütőbe 10-15 percre.
-
2023-09-22 09:36:01
-
2023-09-21 08:32:01
-
2023-09-20 07:32:01
Narancsos-mustáros csirkemell

Hozzávalók 4 darabhoz
- 60 ml olívaolaj
- 60 ml almaborecet
- 1 db narancs leve
- 100 g barna cukor
- 3 ek dijoni mustár
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- ízlés szerint só
- 4 db csirkemellfilé
Elkészítés:
Ha a csirkemellek nagyon vastagok, enyhén klopfoljuk ki őket, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
A pác hozzávalóit keverjük össze egy tálban, kóstoljuk meg, sózzuk, majd forgassuk bele a csirkemelleket. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe 3-4 órára, vagy egy egész éjszakára.
Melegítsük elő a grillt (200 fokon). Kb. 15 percig süssük a csirkemelleket, vagy míg a belső hőmérsékletük el nem éri a 74 fokot. Félidőben forgassuk át.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!