Palacsinta-alaprecept nem csak kezdőknek: így lesz tökéletes a tészta
A tökéletes palacsinta nem ragad le sütés közben, fordításnál egyben marad, nem szakad. Mutatjuk, mi hogy készítjük.
A palacsinta az egész világon nagy népszerűségnek örvend, sósan és édesen is. A legtöbb nemzet büszkélkedhet saját változattal, melyeket érdemes megkóstolni, főleg akkor, ha te is palacsintarajongó vagy.
A német palacsinta elkészítése nagyon egyszerű, sütőbe tolva készül, de fontos, hogy hőálló serpenyőt használj hozzá. A finomságot alma helyett körtével vagy szilvával is kipróbálhatod. Hétvégére igazi bekuckózós édes reggeli, de délutáni nasinak is tökéletes.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
Egy hőálló serpenyőbe tegyük bele a vajat, és toljuk a sütőbe néhány percre, hogy megolvadjon.
A megtisztított almát tetszés szerint szeleteljük fel, majd a cukorral és a fahéjjal forgassuk egybe.
Amikor a vaj megolvadt, vegyük ki a sütőből és a cukros almaszeleteket helyezzük rá.
A lisztet a sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és gyömbérrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a tejet. Az egészet keverjük csomómentesre, majd öntsük az almaszeletekre.
Ezután toljuk vissza a sütőbe 20-25 percre, majd melegen, porcukorral vagy fahéjas porcukorral kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu