Puha, illatos almás palacsinta: egyszerű kevert tésztája van

almas-palacsinta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szinte semmi dolgod nem lesz a tésztával, mégis isteni finom desszertet kapsz végeredményül, érdemes kipróbálni!

Palacsintarajongók, figyelem! Ezt az almás változatot kötelező kipróbálni, ha kedveled ezt a műfajt, a gyümölcstől még puhább, édesebb és különlegesebb lesz a tészta. Nagy előnye, hogy nem kell pihentetni, ahogy bekeverted, már sütheted is. 

Almából ne a savanykás, zöld héjú típust válaszd, minél édesebbel dolgozz, a gála tökéletes lesz hozzá. Ha kicsit ősziesebbre vennéd a figurát, akkor egy kevés fahéjjal is feldobhatod a tésztát. 

Mivel sütőpor és szódabikarbóna is van a tésztában, a kis palacsinták inkább pufibbak lesznek, nem olyanok, mint a hagyományos változat, viszont éppen emiatt lesz légiesen könnyű és nagyon szerethető.

Almás palacsinta

almas-palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 közepes db alma (édesebb fajta)
  • 1 db tojás (L-es)
  • 4 ek natúr joghurt
  • 180 ml tej
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek olaj (+ a sütéshez)
  • 140 g liszt
  • 0.5 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban. 

Egy másik tálban keverjük össze a tojást, joghurtot, tejet, olajat, vaníliakivonatot.

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, tegyük picit félre a masszát.

Az almákat pucoljuk meg, majd reszeljük le, végül keverjük a masszába. 

Forrósítsunk kb. 1 evőkanálnyi olajat egy tapadásmentes serpenyőben, majd tegyünk bele kb. 2 evőkanálnyi palacsintákat. Süssük őket oldalanként 2-3 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük