Tartalmas, tejfölös sörleves úgy, ahogy a németek szeretik

nslcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az izgalmas leves nem csak a fő hozzávalótól, a sörtől lesz különleges, tejföllel készül.

A németek kedvenc levese sörből készül, de nem csak a sör teszi különlegessé, a fűszerek is hozzájárulnak a nem mindennapi ízélményhez. A leggyakrabban cukorral és citrommal ízesítik, de lehet még használni vaníliát, szegfűborsot vagy szerecsendiót is.

Ha te is elkészítenéd, arra kell nagyon figyelned, hogy csak egyszer szabad egybeforralni, vagyis, miután összefőzöd a tejföllel vagy tejjel a sört, utána alacsony láng felett keverd bele a többi hozzávalót, ne forrald fel többször.

A sörlevest a leggyakrabban kenyérkockákkal kínálják, de népszerű még mazsolával egybekeverve is. Ha pedig zöldségeket szeretnél a levesbe csempészni, akkor vágd vékonyra őket, majd pirítsd át olajon, úgy keverd a levesbe.

Német sörleves

nslct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 liter sör
  • 0.5 liter tejföl
  • 3 egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 12 dekagramm vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A sört a tejföllel keverjük egybe és forraljuk fel (tejföl helyett tejet is használhatsz). Amikor felforrt, keverjük bele a felvert tojást és a lisztet, utána a vajat, cukrot, a citrom reszelt héját. 1-2 perc után el is készült a sörleves, amit kenyérkockákkal megszórva érdemes kínálni, de pirított zöldségeket is lehet a levesbe forgatni. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük